Kuqin karuselli pyörii Turussa - mihin yltää vahvistunut Inter?

Shefki Kuqilla on näytön paikka pelaajamateriaaliltaan vahvistuneessa FC Interissä. Turkulaisjoukkueen tähtäin on huomattavasti korkeammalla kuin putoamiskarsinnassa.

Shefki Kuqilta odotetaan nyt näyttöjä. FC Interin pelaajamateriaali kosovolais-suomalaisen valmennusuran paras ja Inter vakavarainen seura. Jos Kuqi haluaa valmentaa joskus maailman huippusarjoissa, Turussa olisi hyvä onnistua. Kuva: AOP

Kesken viime kauden Interin päävalmentajaksi tullut Shefki Kuqi on Turussa kovassa paikassa. Inter onnistui säilyttämään sarjapaikkansa Veikkausliigassa karsintojen kautta, mutta Suomen maajoukkueen entisen voimahyökkääjän projektit FC Hongassa ja PK35-Vantaassa jättivät jälkeensä savuavat rauniot. Nyt Kuqi on päässyt rakentamaan joukkuettaan taloudellisesti vakaamman kivijalan päälle kuin Espoossa ja Vantaalla. Korkein tavoittein omaa päävalmentajauraansa rakentavan Kuqin pitäisi pystyä tekemään tulosta Stefan Håkansin tarjoamilla resursseilla.

Kuqin laajat kontaktit ja Håkansin eurot ovat tuoneet Turkuun liudan kovia jalkapalloammattilaisia.  Paolo Di Canion apuvalmentajana Swindonissa toiminut Fabrizio Piccareta on kova vahvistus Kuqin valmennustiimiin. Timo Furuholm on puolestaan kovan luokan paluumuuttaja, joka on takoi Turussa maaleja liukuhihnalta ennen siirtoaan Saksaan. Brassitoppari Alan Henriquen ja Valioliigaa kausikaupalla pelannut Julien Faubertin CV:t ovat komeita, mutta nykytaso kysymysmerkki. Niko Markkula, Mika Mäkitalo ja Kevin Mombilo ovat hyviä kotimaisia vahvistuksia ja ringinleventäjiä.

Lähtijäpuolellakin on kovia nimiä, mutta tulijat nostavat talven siirtoruletin Interin kannalta plusmerkkiseksi. Talvikausi oli kelvollinen, muttei täysosuma. Suomen cupissa noutaja tuli SJK:n muodossa puolivälierässä.

Yle Urheilun arvio: Laatua löytyy niin puolustuksesta, keskikentältä kuin hyökkäyksestäkin. Peleissä nähdään varmasti paljon maaleja molemmissa päissä. Veikkausliigassa pärjää varmemmin estämällä maaleja kuin niitä tekemällä, ja Kuqin päävalmentajakyvyt putoamistaistelun yläpuolella ovat vielä näkemättä. Potentiaalia olisi korkeammalekin, mutta Inter ottanee paikkansa Veikkausliigan keskikastista.

Tärkeimmät siirrot

Tulleet

Kevin Mombilo (PK-35 Vantaa)
Timo Furuholm (Hallescher FC, Saksa)
Mika Mäkitalo (RoPS)
Niko Markkula (JJK)
Julien Faubert (Kilmarnock, Skotlanti)
Alan Henrique (CD Nacional, Portugali)

Lähteneet

Solomon Duah (KuPS)
Faith Friday Obilor (HJK)
Jukka Lehtovaara (lopettanut)

**Ratkaisupelaajat: **Timo Furuholm, Ari Nyman, Njazi Kuqi, Henrik Moisander

FC Interin joukkue kaudelle 2017

Maalivahdit

1. Jere Koponen
12. Henrik Moisander
13. Aati Marttinen

Puolustajat

2. Niko Markkula
3. Kosta Manev
4. Alan Henrique
6. Petros Kanakoudis
22. Arttu Hoskonen
29. Henri Lehtonen

Keskikenttäpelaajat

7. Ari Nyman
16. Kalle Kauppi
17. Kevin Mombilo
18. Julien Faubert
23. Lucas Garcia
25. Philip Njoku
28. Mika Mäkitalo
32. Elias Mastokangas

Hyökkääjät

9. Benjamin Källman
10. Guy Gnabouyou
11. Albion Ademi
15. Timo Furuholm
99. Njazi Kuqi