Suora

  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

Ylen asiantuntija Niskasen yllätyksestä: "Urheilijan kehityskaaressa tarvitaan välillä muutosta"

Yle Urheilun hiihtoasiantuntija Kalle Lassila ei usko, että Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen valmentajanvaihdokseen liittyisi sen suurempaa dramatiikkaa.

urheilu
Kerttu Niskanen
Kerttu NiskanenTomi Hänninen

Suomen kärkihiihtäjiin kuuluva Kerttu Niskanen vastasi sunnuntai-illan yllätysuutisesta, kun hän ilmoitti Instagramin välityksellä vaihtavansa henkilökohtaista valmentajaansa. Niskanen siirtyy hiihtäjä-avopuolisonsa Juho Mikkosen kanssa pitkän linjan hiihtovalmentajan Pekka Vähäsöyringin treenattaviksi.

Aiemmin kaksikkoa valmensi Jussi Piirainen. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila arvoi, että yllätyksestä huolimatta uutiseen ei liittyne sen suurempaa dramatiikkaa.

- Luulen, että Jussi [Piirainen] on ollut siinä keskustelussa kanssa mukana. Tämä on toki puhdas arvio, mutta kun kaikki henkilöt kuitenkin samalla alueella toimivat, niin näen, että vaihdoksesta on käyty varmasti ennen keskustelua, Lassila arveli. Yle Urheilu ei tavoittanut itse asianomaisia sunnuntai-iltana.

- Itseä toki kiinnostaa tietää, että mitä Jussi tästä ajattelee. Onko hänellä ollut ajatus, että jotain uutta halutaan hakea ja että se olisi esimerkiksi sitten uusi valmentaja.

Vähäsöyrinki, 60, oli Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja vuosina 1985-1989 ja 1992-1995, sekä lajipäällikkönä 1997-98. Vuodet 1998-2009 hän toimi Vuokatin urheiluopiston rehtorina.

Vaikka Vähäsöyrinki ei pitkään aikaan ole toiminut päivittäisissä valmennustehtävissä, on hän Lassilan mukaan pysytellyt lajin kehityksestä ja valmennusmetodeista tarkasti kärryillä.

- Ja näissä valmentajanvaihdoksissa on harvoin kyse siitä, että toinen olisi huonompi tai parempi valmentaja. Urheilijan kehityskaaressa jossain vaiheessa vain tarvitaan muutosta asioihin. Joskus sitä muutosta on vaikea tehdä samojen henkilöiden kanssa, jolloin ratkaisu löytyy siitä, että vaihdetaan vastuullinen valmentaja, Lassila avaa.

- Henkilökohtaisilla valmentajilla on kullakin oma harjoituksellinen filosofiansa ja näkemyksensä siitä, mitä kenenkin urheilijan kanssa täytyy tehdä. Vaihdos tuo tuoretta näkökulmaa harjoitteluun.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat