38-vuotias Valentino Rossi se vain porskuttaa – ajoi kolmanneksi MotoGP-avauksessa

Ratamoottoripyöräilyn elävä legenda Valentino Rossi oli kolmas Maverick Vinalesin ajaessa voittoon Qatarissa.

Qatarin kärkikolmikko: Andrea Dovizioso, Maverick Vinales ja Valentino Rossi. Kuva: AOP

Moottoripyöräilyn MotoGP-kauden avauskilpailu saatiin Qatarissa päätökseen dramaattisten vaiheiden jälkeen. Kisa alkoi myöhässä sateen takia ja usea huippuajaja kaatui märällä radalla.

Neljän kierroksen kohdalla karkumatkalle lähtenyt Yama Tech 3:n Johann Zarco kaatui kuudennella kierroksella. Myös kärkiporukassa ajaneen Suzukin Andrea Iannonen kilpailu kariutui kaatumiseen.

Paalulta kisaan lähtenyt Yamahan Maverick Vinales putosi heti alussa useita sijoja, mutta ryhdistyi ja nousi kilpailun aikana takaisin kärjen tuntumaan. Hän ohitti viimeistä edeltävällä kierroksella Ducatin Andrea Dovizioson ja otti voiton.

Kolmanneksi ajoi Yamahan Valentino Rossi. 38-vuotias laji-ikoni lähti liikkeelle vasta kymmenennestä lähöruudusta, mutta hivuttautui kisan edetessä kärkikaksikon kannoille. Hallitseva maailmanmestari Hondan Marc Marquez oli neljäs ja tallikaver Dani Pedrosa viides.

Sunnuntaina Qatarissa ajettiin myös Moto2- ja Moto3-luokkien kilpailut. Moto2:ssa voittoon ajoi Marc VDS -tallin Franco Morbidelli  ja Moto3:ssa puolestaan Leopard Racingin Joan Mir. Suomalaisen Patrik Pulkkisen kisa päättyi keskeytykseen.