”Bottaksen pahimmat paineet menivät ehkä siinä”

Jälkihien raati keskusteli maanantaina formula ykkösistä.

Formula 1
Jälkihiki
Jälkihiki

Ylen aamu tv:n Jälkihien ykkösaiheeksi nousi formula ykköset. Bror-Erik Wallenius, Reetta Meriläinen ja Juha Kanerva niputtivat yhteen MM-sarjan avausosakilpailun. Australiassa voittoon ajoi Ferrarin Sebastian Vettel ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia ja Valtteri Bottasta. Vettelin tallitoveri Kimi Räikkönen oli neljäs.

- Tämä lupaa kiinnostavaa kautta. Tässä on nähty tylsiä kausia, kun Mercedes on ollut ylivoimainen. On ainakin pikkaisen jännitettävää, Meriläinen sanoi.

Kanerva nosti esiin Bottaksen, joka ajoi uransa ensimmäisen kilpailun Mercedes-tallissa.

- Ferrari voitti pitkän tauon jälkeen. Viikonlopun helpottunein kuski oli kuitenkin todennäköisesti Valtteri Bottas, joka hyödynsi ison näyttöpaikkansa. Bottas osoitti, että hän on hyvä ja nopea kuljettaja kilpailussa. Hän toi auton ehjänä maaliin ja ajoi palkintokorokkeelle heti ensimmäisessä kilpailussaan. Pahimmat paineet menivät ehkä siinä, Kanerva mietti.

Wallenius kaipaisi kärkikahinoihin uusia talleja.

- Ei ollut mitään uutta. Samat tallit siellä (kärjessä) oli kuin viime kaudellakin. Täytyy muistaa, että tämä oli vasta kauden ensimmäinen kilpailu. Pitää varmaan vasta 3-4 kilpailun jälkeen tiedetään, mihin suuntaan ollaan menossa. Kyllä kärkeen saisi olla enemmänkin talleja tyrkyllä kuin vain Ferrari, Mercedes ja Red Bull. On tylsää, että vuodesta toiseen nämä kolme tallia vievät kaiken huomion kaikilta muilta talleilta, Wallenius näki.

*Katso koko Jälkihiki klikkaamalla jutun kuvaa. *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat