Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Polvivaivat päättivät Merle Soppelan uran – ”Vamma on vaivannut koko menneen kauden”

25-vuotias Merle Soppela keskittyy tulevaisuudessa johtamisen opintoihin Lapin Yliopistossa.

alppihiihto
Merle Soppela
Merle Soppela.EPA

Alppihiihtäjä Merle Soppela ilmoitti maanantaina, että hänen urheilu-uransa on päättynyt. 25-vuotias Soppela on kärsinyt viime vuosina polvivammasta.

- Syksyllä 2015 harjoitusleirillä Sveitsin Saas Feessä sattuneen polvivamman ja siitä seuranneen leikkauksen sekä pitkän kuntoutusjakson myötä on todettava, että polvi ei ole kuntoutunut entiselleen. Vamma on vaivannut koko menneen kauden laskiessa. Raskain mielin minun on myönnettävä, että en usko sen kestävän niitä harjoitusmääriä ja tehoja, joita maailman huipulle pääsy alppihiihdossa väistämättä vaatii, Soppela selvitti tiedotteessa.

- Pitkällisen pohdinnan jälkeen olen tehnyt päätöksen lopettaa alppihiihtourani huippu-urheilijana. Laji on minulle todella rakas, sekä vuodet sen parissa ovat antaneet erittäin paljon. Olen elänyt koko tähänastisen elämäni jokaisen päivän alppihiihdolle ja huippu-urheilulle enkä vaihtaisi hetkeäkään niistä pois.

Soppela keskittyy tulevaisuudessa johtamisen opintoihin Lapin Yliopistossa.

Soppela sijoittui vuoden 2015 Vailin MM-kisojen pujottelussa 21. sijalle. Junioreiden vuoden 2011 MM-kisoissa Soppela laski 16. sijalle. Hänen palkintokaapista löytyy kaksi pujottelun, yksi suurpujottelun ja yksi super-alppiyhdistetyn SM-kulta.

Lähteet: Ski Sport Finlandin tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat