HPK-luotsi JYPin voittomaalista: "Oli vähän halpa"

JYP otti vierasvoiton HPK:sta. HPK-valmentaja Antti Pennanen nosti JYPin voittomaalin esiin ottelun jälkeen.

Antti Pennanen, HPK-luotsi Kuva: Tomi Hänninen

JYP tasasi otteluvoitot 2-2:teen, kukistamalla HPK:n Hämeenlinnassa maalein 3-1.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja oli kuskin paikalla maalittomassa avauserässä. Toisen erän alussa isännillä oli muutama makoisa maalipaikka, mutta kun Juho Olkinuora pysyi ohittamattomana, onnistui vieraiden Anssi Löfman lopulta yhdestä maalinedusruuhkasta sutimaan kiekon isäntien maaliin erän puolivälissä.

– Vaatimustaso on kovaa luokkaa, eikä juurikaan ohjauspeliä nähdä. Vauhdilla mennään päästä päähän. Eka erä oli meiltä vahva ja paikat oli tehdä parikin maalia. Toisessa JYP sai maalin ja oli sen jälkeen erässä tosi vahva, totesi HPK:n Antti Pennanen.

Loppuerässä HPK:lla oli toki mahdollisuus maalitilinsä avaamiseen, mutta Olkinuora torjui taidolla ja osin onnellakin kaikki isäntien maalintekoyritykset. Löfmanin maali jäi lopulta erän ainokaiseksi.

– Tunnetta oli mukavasti kaukalossa ja yleisössäkin, joten mukava oli pelata. Kiekkoa pitää toimittaa maalille, koska sieltä ne maalit tehdään. Ei niiden kauniita tarvitse olla. Keskiviikkona saman työnteon pitää jatkua, jos voitto aiotaan ottaa, summasi JYPin avausmaalin sutinut Anssi Löfman.

Päätöserän alussa Juha Koivisto toi HPK:n tasoihin, mutta ilo oli lyhytaikainen, kun jo seuraavasta hyökkäyksestä Michel Miklik vei vieraat uudestaan maalin johtoon. Maali tosin taisi mennä HPK:n omasta puolustajasta maalin perukoille. Kotijoukkueen raivoisa takaa-ajo ei tuottanut tulosta ja lopulta Niklas Friman roiskaisi kentän toisesta päädystä loppunumeroiksi 1-3 tyhjään HPK-maaliin.

– Toinen vierasmaali oli vähän halpa, mutta tilanne on nyt 2-2 ja matka jatkuu, päätti Pennanen

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli varsin lyhytsanainen lehdistötilaisuudessa, mutta toki tyytyväinen voitosta.

– Ensimmäinen erä oli HPK:n. Toiseen pystyttiin parantamaan omaa tekemistä ja oltiin siinä vahvoja. Päätöserä oli tasainen ja nyt palattiin lähtöruutuun.

Illan ottelua oli seuraamassa 4071 maksanutta katsojaa, joukossaan mm. Irlannin Suomen suurlähettiläs Dónal Denham, joka varmasti piti näkemästään, vauhdikkaasta ja viihdyttävästä puolivälieräkamppailusta. Keskiviikkona pelataan viides kohtaaminen Jyväskylässä.