1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vaaranpaikka: Detroit iski voittomaalin – Carolinan maalivahti tuupertui jäähän

Carolinan ja Detroitin välinen NHL-ottelu päättyi ikävissä merkeissä, kun maalivahti Eddie Läck vietiin paareilla jäältä. Katso tilanne kuvaa klikkaamalla.

NHL: Detroit laukoi voittomaalin - Carolinan maalivahti loukkaantui
NHL: Detroit laukoi voittomaalin - Carolinan maalivahti loukkaantui

Carolinan suomalaistulokkaan Sebastian Ahon kuuden ottelun mittainen pisteputki tuli päätökseensä, kun Detroit oli parempi maalein 4-3. Vierasjoukkue Detroitin Andreas Athanasiou pääsi jatkoajan ratkaisuhetkillä yksin läpi ja ajoi kiekon voimalla maaliin voiton merkiksi.

Maalijuhla jäi kuitenkin lyhyeksi, kun huomio siirtyi maalitilanteen yhteydessä loukkaantuneeseen Carolinan maalivahtiin Eddie Läckiin. Ruotsalaisvahti jäi jään pintaan ja sekä lääkintähenkilökunta että molempien joukkueiden pelaajat kokoontuivat pian loukkaantuneen pelaajan ympärille.

Hidastuskuvien perusteella Athanasioun jalka osui maalintekotilanteessa Läckiä leukaan ja vahdin pää retkasti taaksepäin. Läck vietiin jäältä paareilla, mutta onneksi 29-vuotias maalivahti oli ainakin tajuissaan: hän näytti seuratovereilleen peukkua.

Tuoreimpien tietojen mukaan Läck on sairaalassa, jossa hänen kuntoaan testataan. Carolinan julkaiseman tiedotteen mukaan maalivahdilla on tunto raajoissaan.

Videon kuvalähde: Viasat