Suomalainen voimalaituri askeleen lähempänä NHL-unelmaa: "H*lvetisti on tehty hommia!"

Columbuksen Markus Hännikäinen solmi menneellä viikolla kaksivuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa. Tämä vie Hännikäisen askeleen lähemmäksi NHL-unelmaa.

NHL
Columbus Blue Jacketsin Markus Hännikäinen.
AOP

*VANCOUVER. *Menneen viikon tiistai oli Columbuksen Markus Hännikäiselle, 24, iso päivä. Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen ilmoitti nimittäin tuolloin tehneensä Hännikäisen, Lukas Sedlakin sekä Scott Harringtonin kanssa kaksivuotiset jatkosopimukset. Toista vuottaan Pohjois-Amerikassa pelaavalle Hännikäiselle jatko seurassa oli luonnollisesti hieno palkinto tehdystä työstä.

Ja mikä suomalaislaiturille tärkeintä, uusi sopimus on niin sanotusti yksisuuntainen. Pääosin seuran farmijoukkue Cleveland Monstersissa pelannut Hännikäinen nauttii siis ensi kaudella samaa palkkaa sekä NHL:ssä että AHL:ssä. Yksisuuntainen sopimus tuo kaikilta osin NHL-unelman askeleen lähemmäksi.

- Olin tosi tyytyväinen etenkin siitä, että sain yhden suunnan sopimuksen. Se ei helpota, mutta mahdollistaa ehkä asioita enemmän. Edelleen pelipaikka pitää ottaa ja ansaita, mutta ehkä se NHL on nyt hieman todennäköisempi, Hännikäinen jutteli maanantaina Yle Urheilulle ensi kauteen katsoen.

- Helvetisti on tehty hommia, joten kyllä tämän jonkinlaisena palkintonakin voi nähdä.

”Olen mennyt eteenpäin”

NHL:ssä Hännikäinen on edelleen katsomaton kortti, vaikka otteluita on tilillä tältä kaudelta kymmenen. Silti nuoren voimalaiturin muutamat NHL-ottelut ovat antaneet vahvan lupauksen NHL-valmiudesta. Jokerit-kasvatti liikkuu hyvin ja omaa riittävät voimatasot kamppailuun maailman kovimmassa liigassa. Kokonaisuuden kruunaa hyvä työmoraali sekä kyky pelata peliä oikein.

AHL:ssä Hännikäinen on niin ikään ollut parempi kuin mestaruuteen päättyneellä viime kaudella. Helsinkiläispelaaja on joukkueensa kolmanneksi paras pistemies (15+13) vahvan kokonaisvaltaisen pelaamisen ohella.

Hännikäinen on ollut hurjassa hississä AHL:n ja NHL:n välissä kuluvalla kaudella raastavine lentomatkoineen, mutta on pystynyt suorittamaan kovasta rasituksesta huolimatta niin ylhäällä kuin alhaalla. Tämä ei varmasti ole jäänyt NHL:n puolella huomiotta.

- Suurin juttu mielestäni on ollut se, että olen pystynyt koko ajan kehittymään. Ja olen myös ollut mielestäni ihan hyvä, on minut sitten laitettu mihin vain. Kun olen mennyt alas, olen ollut oma itseni. Olen ollut joukkueelle liideri ja saanut pisteitäkin aikaiseksi. Olen mennyt pelaajana paljon eteenpäin.

Kahden liigan välillä pomppiminen ei ole aina nuorelle pelaajalle helppoa, jos kohta se on varmasti osaltaan kasvattavaa. Hännikäinen ei yritäkään kiistää tilanteen ajoittaista stressaavuutta.

- Ei se ole mitään helppoa. Näet, että paikka on otettavissa, mutta et pääse pelaamaan tasaisesti. Olen aina ollut NHL:ssä hätävarana loukkaantujien tilalla. Ei minua sinne laitettu, koska olin hyvä, vaan se vaati aina sen loukkaantumisen. Ei pelaaminen noin ole helppoa kenellekään. Tiedät, että pelaat yhden pelin ja lähdet, kun loukkaantunut kaveri palaa.

- Ehkä alimpana kävin siirtotakarajalla. Pelasin Montrealissa ehkä kauden huonoimman otteluni ja seuraavana päivänä seura hankki toisen suomalaisen (Lauri Korpikoski) tänne ja minä lähdin alas. Mutta nämä kasvattavat henkisesti paljon, Hännikäinen jatkoi.

Taitopuoleen painoa

Kesäharjoitteluun Hännikäisellä on uutta sopimustakin ajatellen selkeät suunnitelmat.

- Suoraluistelu alkaa olla ihan hyvää, mutta kyllä minä sellaista liikettä ja sulavuutta haluan lisää, luistelutaitoa. Lisäksi käsien nopeutta ja taitoa haluan kehittää, että pystyy tekemään nopeissa tilanteissa oikeita ratkaisuja. Taitopuoleen selkeästi painoa.

Tulevat viikot Hännikäinen keskittyy AHL-joukkue Clevelandin pudotuspelitaistoon. Joukkue taistelee parhaillaan itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista. Ja, kun kausi AHL:ssä on ohi, nuori suomalainen hyppää varamieheksi Columbuksen playoff-joukkueen mukaan, sikäli, kun nämä vielä mukana ovat.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat