Suora

  • Tiedotustilaisuus: Uusi omistaja Jokereille
  • Elävä arkisto esittää
  • Korisliiga, miesten 4. loppuottelu Kouvot - Kauhajoki
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SVT:n hiihtoasiantuntija suomii Kerttu Niskasen uutta valmentajaa - "Hyvin valitettavaa, ilmeinen riski olemassa"

SVT:n hiihtoasiantuntija Anders Blomquist ei ole mielissään Kerttu Niskasen uudesta valmentajasta.

urheilu
Kuvakaappaus SVT:n urheilusivuilta. asiantuntija Blomquist
Kuvakaappaus SVT:n urheilusivuilta

Suomalaishiihtäjä Kerttu Niskasen valmentajanvaihdos Jussi Piiraisesta Pekka Vähäsöyrinkiin juuri olympialaisten alla on herättänyt huomioita myös Suomen rajojen ulkopuolella.

SVT:n urheiluasiantuntija Anders Blomquist kritisoi isosti, että "doping-valmentaja" nousee skandaalinomaisesti takaisin näkyvälle huippupestille.

- Ei tunnu lainkaan hyvältä saada kuvioihin valmentaja hänen menneisyydellään. Tämä on ilmeinen riski. Minusta ne, jotka ovat ylittäneet rajan kerran, tekevät sen helposti uudelleen.

Pekka Vähäsöyrinki on viimeksi valmentanut Suomen maajoukkueessa vuonna 1995.

- On hyvin valitettavaa, ettei kaikilla ole olemassa selviä linjanvetoja likaisen menneisyyden ja toiveikkaan, puhtaan urheilun välillä, SVT:n urheiluasiantuntija harmittelee.

Dopingpuheet ovat kuuluneet kiinteästi maastohiihtoon jo pitkään, ei vähiten norjalaisen Therese Johaugin viimekesäisen dopingrikkeen vuoksi.

- Dopingrikokset Venäjällä, Suomessa ja Norjassa eivät ole minusta vertailukelpoisia. Ongelma on kuitenkin siinä, että hiihdossa kaikki asianomaiset tahot näkevät henkilökohtaisella tavalla dopingasiat ja ovat usein sokeita, kun puhutaan puhtaasta urheilusta, näkee Anders Blomquist.

SVT:n hiihtoasiantuntija ei antaisi anteeksi vanhoja syntejä.

- En ymmärrä, miksi kukaan haluaa tukea henkilöltä, joka on tuomittu aiemmin. Jokaisen - valmentajan, lääkärin ja muiden aktiivien - joka on osallistunut jollain tavalla tahalliseen dopingin käyttöön, pitäisi saada elinikäinen toimitsijakielto urheilusta, korostaa Blomquist.

Ylen asiantuntijanakin toimineen Jussi Piiraisen mukaan yhteistyö päättyi Kerttu Niskasen toivomuksesta.

- Kerttu halusi muutosta valmennukseen. Lisäksi hän halusi valmentajan, jolla on enemmän aikaa tehdä asioita hänen kanssaan. Työ- ja perhetilanteeni takia oman ajankäyttöni on rajallista. Maajoukkueurheilijani Kerttu toivoi, että olisin enemmän näkemässä harjoittelua, valotti Piirainen valmennussuhteen päättymisen taustoja Ylelle aiemmin.

Lähde: SVT:n Urheilu (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat