Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Helsinki Areenan harjoitushalli liian matala MM-pariluistelun harjoituksiin - naiset pelkäävät lentävänsä kattoon

Taitoluistelun MM-kisojen pariluistelun harjoitukset siirrettiin Pirkkolan halliin, koska Helsinki Areenan katto ei ole luistelijoiden mielestä riittävän korkealla.

urheilu
Matthew Penasse ja Emilia Simonen
Matthew Penasse ja Emilia Simonen edustavat Suomea MM-pariluistelussa. Lehtikuva

Kun Helsingissä edellisen kerran järjestettiin taitoluistelun MM-kisat, luistelijat harjoittelivat areenan harjoitushallissa. Nyt vuoden 2017 MM-kisoissa törmättiin yllättävään ongelmaan, sillä pariluistelijat eivät halunneet harjoitella Helsinki Areenan harjoitushallissa. Syyksi ilmoitettiin, että se on liian matala.

- Laji on kehittynyt viime vuosina niin paljon, että miehet nostavat naiset korkeammalle ja myös heittävät heidät korkeammalle. Tämä on ihan turvallisuuskysymys. Emme halunneet ottaa sitä riskiä, että luistelijoiden harjoitukset menevät siksi pilalle, että nainen pelkää osuvansa kattoon, kertoi Yle Urheilulle MM-kisojen pääsihteeri Henri Nordenswan.

Pariluistelijoiden harjoitukset on nyt siirretty Pirkkolan halliin, jossa katto on luistelijoiden mielestä riittävän korkealla.

Kisojen aattopäivänä pääsihteeri Nordenswanilla ei juuri muita murheita järjestelyjen suhteen ollut. Järjestelyistä on jo tässä vaiheessa tulvinut kiitoksia niin kisavierailta, kilpailijoilta kuin myös paikalla olevalta monilukuiselta mediaväeltä. Pientä huolen aihetta on ollut hallin verkkoyhteyksien kanssa, mutta tämäkin huoli saadaan pyyhitty pois ennen ensimmäistä kisapäivää.

- Halli on data-yhteyksien kannalta hieman haasteellinen. Rakennuksessa on paljon kiveä ja betonia. Datayhteyksien kanssa on ollut välillä ongelmia, mutta kaikesta selvitään varmasti ennen kisojen avajaisia, Nordenswan lupasi.

Suurten kisojen järjestäminen vaatii aina taloudellisia panostuksia. MM-kisojen kokonaisbudjetti on noin kuusi miljoonaa euroa, josta Kansainvälinen luisteluliitto kattaa avustuksellaan 30 prosenttia. Loput rahat on Suomen Taitoluisteluliiton itse raavittava kokoon.

- Olen tällä hetkellä hyvin luottavainen kisojen talouden suhteen. Asetimme tavoitteeksi 65 000 myytyä lippua. Tämä tavoite näyttäisi toteutuvan. Kansainvälisen luisteluliiton avustuksen ja lipputulojen jälkeen jäävä puuttuva osuus noin miljoona euroa saadaan kokoon erilaisilla yhteistyösopimuksilla, Nordenswan avasi kisojen taloustilannetta.

Koululaisille on jaettu vapaalippuja noin 8 000. Kisatapahtumien ohella 15 euron hintaisia pääsylippuja myydään jopa aamukuudelta alkaviin harjoituksiin.

- Tämä on kyllä taitoluistelulle erityinen piirre. Pääsyliput saattavat jollekin katsojaryhmälle olla liian kalliita. Fanikulttuuri on kuitenkin tiukkaa, joten monet haluavat tulla harjoituksiin katsomaan suosikkejaan ja ovat jopa valmiita maksamaan siitä, Nordenswan avasi harjoitusten maksullisuutta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat