Suora

  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
  • Rallin MM, Monte Carlo, ennakko
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
  • Rallin MM: Monte Carlo, ek 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, ek 1

Suomi onnistui vihdoin maalinteossa - Fredrik Jenseniltä uskomaton A-maajoukkuedebyytti!

Itävalta menetti jo käsillä olleen jalkapallovoiton, kun Suomen nuori ja ennakkoluuloton vaihtomies Fredrik Jensen otti isoa roolia toisella puoliajalla. Jensenin kaukokuti nosti Huuhkajat 1-1-vierastasapeliin.

jalkapallo
Fredrik Jensen (nro 24) keskellä muiden suomalaispelaajien onniteltavana
Fredrik Jensen (nro 24) keskellä muiden suomalaispelaajien onniteltavana EPA

Kun pelitempo ei ollut tiistain A-maaottelussa karsintapelien veroinen, niin Suomi pystyi rakentelemaan muutamia hyviä, näyttäviä hyökkäyskuvioita avauspuoliskolla.

Jo pelin neljännellä minuutilla Suomen ainoa varsinainen kärkipelaaja Teemu Pukki oli oikea-aikaisen pystysyötön ansiosta heti nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa, mutta laukoi pallon karkeasti yli maalin paraatipaikasta.

Perparim Hetemaj sai mainion pystyavauksen puolestaan Jukka Raitalalta, mutta Huuhkajien toinenkin huippupaikka valui hukkaan, kun Perpan veto muutamasta metristä epäonnistui ja pallo meni takakulman ohi 24. minuutilla.

Markku Kanervan suojateilla ei ollut puolustuksellisesti mitään hätää, mutta hieman ennen taukoa Itävalta pääsi pariin kertaan vaaralliseen paikkaan, vaikka Lukas Hradeckyn taakse ei palloa saatukaan.

Energinen ja erikoistilanteissa alati vaarallinen HJK-pelaaja Mostagh "Mosa" Yaghoubi oli pirteä ilmestys Suomen keskikentällä - varsinkin ottelun alussa.

Jensenin onnistuminen kirkasti Huuhkajien illan 

Toisella puoliajalla porvoolaislähtöinen Fredrik Jensen, 19, päästetiin irti samaan aikaan kuin Joel Pohjanpalo 58. minuutilla. Vain neljä minuuttia myöhemmin Itävalta hyödynsi kulmapotkun, josta Marko Arnautovic laukoi Joona Toivion nenän edestä 1-0-maalin.

Itävalta hallitsi tosta puoliaikaa, vaikka usea sen luottopelaaja kulutti siinä vaiheessa vaihtopenkkiä. Suomi iski kuitenkin komealla soolomaalilla lukemat 1-1:een. (siirryt toiseen palveluun)

Kesken synkän vaiheen nousi esille yhtäkkiä Fredrik Jensen. Twenten kymppipaikan pelaaja otti vasemmalla jalalla taidokkaasti pallon vastaan selin, kääntyi nopeasti, otti muutaman sähäkän juoksuaskeleen ja täräytti kaukaa oikealla jalallaan pallon Itävallan vasempaan alanurkkaan ilkeän pompun kautta 76. minuutilla.

Suomi kesti ottelun lopun ilman takaiskua. Kymmenen minuuttia ennen loppua Suomi oli eniten helisemässä, mutta kotijoukkueen Marc Janko hukkasi alle minuuttiin kaksi huippupaikkaa, joista ensimmäisen torjui Hradecky.

Seitsemän MM-karsintapistettä viidessä ottelussa koonnut Itävalta on D-alkulohkossa neljäntenä Serbian, Irlannin ja Walesin jälkeen. Suomen saalis viidestä pelatusta karsintapelistä on yksi piste Kosovo-kotitasapelistä.

Suosittelemme

Tuoreimmat