PS Kemi yrittää kontrolloida pudotusta - löytyykö laatua?

Viime kauden lopun katastrofi pyritään välttämään tällä kaudella monipuolistamalla peliä. Päävalmentaja Jari Åhmanilla on käsissään kapea altavastaajien ryhmä.

Kuva: AOP

Kemiläisten viime kausi päättyi yhdeksän pelin voitottomaan putkeen, josta joukkue raapi vain yhden tasapelipisteen. Keskikesän vahva vire kuitenkin takasi yhdeksännen sijan.

Tällä kaudella PS Kemi yrittää monipuolistaa peliään. Tiiviin puolustamisen ja vastaiskujen lisäksi tarkoituksena olisi hallita myös palloa. Tämä asettaa vaatimuksia myös puolustukseen, josta joukkue menetti Kalle Taimen.

Tilalle on hankittu Kazakstanista Yhdysvaltoihin parin kauden aikana reissannut Aubrey David. Toppari pelasi kolme vuotta sitten Jarossa vahvan kauden, johon mahtui kolme maaliakin.

Keskikenttä rakentuu Matias Ojalan, Klubi04:stä ilmaisella siirrolla hankitun 18-vuotiaan Omar Jaman ja kokeneen Ryan Gilliganin ympärille. Viimeksi mainittu voidaan nähdä myös puolustuksen keskustassa. Ojala on asepalveluksesta huolimatta ollut mukana PS Kemin kauteen valmistavissa peleissä.

Joukkue kaipaa edelleen hyökkäysvoimaa. Kemi hankki Ykkösessä maaleja tykitelleen Jussi Aallon, mutta parhaat näytöt Veikkausliigassa ovat vuosikymmenen vaihteesta. Nähtäväksi jää, miten ”Tsunamin” peli-ilme tyydyttää päävalmentaja Jari Åhmania, joka vannoo tiiviin joukkuepuolustamisen ja tinkimättömän työn nimiin.

Loukkaantumisesta kärsinyt kolumbialaishyökkääjä Edwin Salazar on arvoitus. Joona Veteli vaihtoi maisemaa Norjaan, Erik Törnroos lähti kauden jälkeen ja Billy Ions jo kesken kauden.

Kemiläisten kauden alun ohjelma on tyly. Avauspelistä Karihaaran tekonurmella tarvitaan pisteitä HIFK:ta vastaan, sillä tämän jälkeen edessä on SJK, Lapin derby RoPSia vastaan ja uudistunut KuPS. Sitä seuraavat vielä reissu viime kauden mestarin IFK Mariehamnin vieraaksi ja kotiottelu HJK:ta vastaan.

Yle Urheilun arvio: Kemiläiset lähtevät jälleen kerran altavastaajana liikkeelle. Miehistön koloja on yritetty paikata erilaisilla jokeriratkaisuilla. Laatupelaajia on liian vähän kunnianhimoisempaan pelitapaan. Taistelee putoamista vastaan.

Tärkeimmät siirrot

Tulijat

Oskari Forsman, TPS
Jussi Aalto, KTP
Lassi Nurmos, AC Oulu
Juuso Laitinen, KTP
Marek Kaljumäe, FC Levadia (Viro)
Rasmus Karjalainen, AC Oulu
Omar Jama, Klubi 04
Edwin Salazar, Orsomarso SC (Kolumbia) (laina)
Abdoulie Mansally, Houston Dynamo (Yhdysvallat)
Aubrey David, Deportivo Saprissa (Costa Rica)

Lähtijät

Kalle Taimi, FC Lahti
Saku Kvist, KTP
Joona Veteli, Fredrikstad FK (Norja)
Erik Törnroos, Dalkurd FF (Ruotsi)

Ratkaisupelaajat: Aubrey David, Matias Ojala, Filip Valencic

Joukkue

Maalivahdit

12 Oskari Forsman
35 Mikko Vilmunen

Puolustus

7 Henri Louste
20 Aleksi Räihä
5 Lassi Nurmos
19 Niko-Petteri Kuukasjärvi
62 Juuso Laitinen
26 Marek Kaljumäe
22 Abdoulie Mansally
2 Aubrey David

Keskikenttäpelaajat

17 Aleksi Gullsten
87 Ryan Gilligan
8 Matias Ojala
6 Abdulkadir Said Ahmed
4 Filip Valencic
14 Justus Lehto
27 Samuel Mahlamäki
58 Reza Heidari
23 Omar Jama
xx Paavo Jokinen
xx Joni Lehosmaa

Hyökkääjät

11 Topias Wiena
10 Jussi Aalto
9 Rasmus Karjalainen
24 Edwin Salazar