Koe uusi yle.fi

Suora

  • Sportmagasinet
  • Oi maamme!: Muistatko?

MM-pronssia iskenyt suomalaisnyrkkeilijä toipuu ranneoperaatiosta

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson, 25, muuttaa Tampereelle ensi viikolla ja siirtyy täyspäiväisesti olympiavalmentaja Maarit Teurosen valmennukseen

urheilu
Elina Gustafsson
Elina GustafssonAntti Latva-Kyyny

Kevään aikana naisten tehostetussa maajoukkuevalmennuksessa mukana ollut Gustafsson siirtyi Porin NMKY:stä Tampereen Voimailuseuraan maaliskuun lopussa ja muutto uuteen kotikaupunkiin on edessä ensi viikolla.

Maailman ranking-listan kolmantena olevan Gustafssonin oikea ranne operoitiin Helsingissä keskiviikkona.

Tähystysleikkauksen suoritti käsikirurgian erikoislääkäri Ilkka Antti-Poika. Suomalaisnyrkkeilijän ranteesta oli kolmiorusto vaurioitunut ja operaatiossa poistettiin riekaleista rustoa sekä irtopala. Leikkaus sujui hyvin.

- Olen todella positiivisin mielin tulevasta kaudesta tästä operaatiosta huolimatta. Saan loistavaa vertaistukea uudelta valmentajaltani Maarit Teuroselta ja treenikaveri Mira Potkoselta. He ovat kumpikin käyneet läpi vastaavia juttuja urallaan ja osaavat neuvoa ja tsempata kuntoutuksessa. Ja mikä parasta, vaurio oli arvioitua pienempi, kertoo Gustafsson.

Gustafssonin kauden päätavoite on yhdessä muun maajoukkueen kanssa naisten Euroopan Unionin mestaruuskilpailut, jotka otellaan näillä näkymin loppukesästä.

- Aikataulu riittää hyvin, kuukauden päästä päästäneen jo lyömään, joten Elinan pitäisi kuntoutua täyteen kisakuntoon EU-kisoihin mennessä, Maarit Teuronen kommentoi.

Elina Gustafsson iski MM-pronssia viime toukokuussa Astanassa.

Lähde: Elina Gustafssonin tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat