Suora

  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Mäkäräinen ja Laukkanen haastamaan maastohiihtäjiä SM-kisoissa - "Tämä ei ole me vastaan muut"

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen kilpailevat Kontiolahden SM-hiihdoissa tutuissa maisemissa.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen kuvassa
AOP

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen lähtevät perjantaina mielenkiintoisista asetelmista Kontiolahden SM-hiihtojen 5 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun. Ampumahiihtäjillä on hyvät mahdollisuudet aivan kärkipään sijoituksiin. Matkan pituus sopii eri lailla Laukkasella ja Mäkäräiselle.

- Minulle se on ihan hyvä matka, riittävän pitkä, Laukkanen totesi.

- Minulle se on ehkä vähän lyhyt. Olisin mieluummin hiihtänyt kympin, mutta nyt kun on vitonen tarjolla, niin mennään vitonen, Mäkäräinen sanoi.

Kontiolahti on ampumahiihtäjille todella tuttu paikka. Onko siitä heille etua?

- Ehkä, mutta ei ole sitä "lepopaikkaa" eli ampumapaikkaa välissä. Maastohiihto on kuitenkin oma lajinsa, Mäkäräinen mietti.

Laukkasen ja Mäkäräisen mielestä kyseessä ei ole asetelma "me vastaan muut".

- Me yritämme päästä siitä irti. Muut yrittävät sitä vähän ruokkia. Jokainen kilpailee omana itsenään, Laukkanen sanoi.

- Olemme perjantaina maastohiihtäjiä kuten kaikki muutkin. Suomen maastohiihtäjät menevät kovaa maailman tasolla, joten on toisaalta kiva nähdä, miten heitä vastaan pärjää. Tässä vaiheessa kautta on kuitenkin aika henkilökohtaista, missä kunnossa ollaan, Mäkäräinen muistutti.

Laukkanen lähtee aivan alkupäässä, kun muut suosikit ovat lähtövuorossa paljon myöhemmin. Hän näki tilanteessa myös huumoria.

- Kyllä se ainakin paineita pudottaa, kun minut on rankattu sijalle 136. Jos sitä pystyy parantamaan, niin sitten on jo mennyt ihan hyvin. Ehkä vähän erikoinen ratkaisu, mutta toivotaan, että keli ei muutu suuntaan eikä toiseen. Se on se isoin kauhukuva. Pääasia on, että pääsee hiihtämään sellaisen vedon, että ei tarvitse selittää, Laukkanen sanoi.

Mihin sijoitukseen Mäkäräinen olisi tyytyväinen perjantaina?

- Toivoisin, että olisin viimeistään A-maajoukkueen porukan jälkeen. Enemmän on siitä kysymys, että saa itsetään kunnolla irti ja voi olla sitä mieltä, että tämä oli hyvä hiihto.

Kontiolahden SM-hiihdot perjantaina: Miesten 10 km (v) klo 12.30 TV2, Naisten 5 km (v) klo 16.00 Fem

Suosittelemme

Tuoreimmat