Nigerialainen jalkapalloilija aikoo jatkaa KuPSissa, vaikka perhe ei pääse edes käymään Suomessa: "Minun on oltava vahva mies"

Nigerialainen Gbolahan Salami ei halua enää valittaa kielteisestä viisumipäätöksestä, joka pitää hänen vaimonsa ja pienen poikansa poissa Suomesta. Nyt keskittyminen on alkavassa liigakaudessa.

urheilu
Gbolahan Salami.
Sakari Partanen / Yle

Kuopion Palloseuran Gbolahan Salami joutui kokemaan toistamiseen kovan kohtalon, kun nigerialaishyökkääjä ei saanutkaan vaimoaan ja vuoden ikäistä poikaansa Suomeen vierailulle.

Viime kaudella viisumi evättiin eikä tämänvuotinen yrityskään onnistunut, vaikka seura pyrki auttamaan pelaajaa kaikin tavoin. Seuraava askel olisi viedä asia hallinto-oikeuteen, mutta pelaaja itse on pyytänyt, ettei näin toimittaisi.

- Hän keskittyy nyt jalkapalloon. Hän ei kestä eikä hänen perheensä kestä enää uusia pettymyksiä, KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoo.

Heiskasen ja päävalmentaja Jani Honkavaaran mukaan kielteisen päätöksen aiheuttama järkytys näkyi pelaajasta ensi alkuun.

Ylen haastattelussa Salami vakuuttaa, että asia on nyt selvä eikä hän keskity tällä hetkellä mihinkään muuhun kuin alkavaan kauteen.

- Ei tämä helppoa ole, sillä en näe perhettäni ja poikaani. Mutta minun pitää keskittyä. Minun pitää olla mies, vahva mies, Salami sanoo.

- En halua miettiä, että perheeni ei ole täällä, kun minulla on peli. Kentällä minun pitää olla tiikeri, kuin hullu.

Salami saattaa ehtiä vierailemaan perheensä luona kesäkuun maaottelutauolla, kun Suomi pelaa MM-karsintoja Ukrainaa vastaan. Sen jälkeen seuraava mahdollisuus koittaa todennäköisesti vasta kauden jälkeen marraskuussa.

- Perheeni on joka päivä onneton siitä, miten asiat ovat menneet, mutta he yrittävät minun vuokseni. Luulen, että yritämme nähdä jossakin vaiheessa.

Viimeisimpänä Salamin kohtaloon reagoi Veikkausliigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen (siirryt toiseen palveluun), joka lähetti asiasta avoimen kirjeen ulkoasiainministeri Timo Soinille.

Yle Urheilulle Soini kommentoi, että on vastannut Lehtisen kirjeeseen ja tämä saa julkaista vastauksen, jos haluaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat