Suora

  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Lari Lehtonen kympin Suomen mestariksi

Lehtonen voitti SM-kultaa 10 kilometrin vapaalla. Matti Heikkinen ja Iivo Niskanen eivät lähteneet matkaan.

hiihto
Lari Lehtonen MM-kisat Lahti
Lari Lehtonen Lahden MM-kisoissa.Tomi Hänninen

Lari Lehtonen voitti 10 kilometrin vapaan hiihtotyylin Suomen mestaruuden Kontiolahden SM-kisoissa. Perttu Hyvärinen oli toinen reilun 15 sekunnin erolla, ja Ristomatti Hakola kolmas 24 sekunnin erolla Lehtoseen.

- Ainahan se Suomen mestaruus maistuu tosi hyvälle. Kovia jätkiä oli mukana, se on todistettu kansainvälisissä kisoissa tänä vuonna, Lehtonen sanoi kisan jälkeen.

Lehtonen kertoi kärsineensä kevätflunssasta sunnuntaista asti, mutta päätti sairastelusta huolimatta lähteä matkaan.

- Pitkään arvoin, että lähdenkö edes tänään matkaan, mutta nähtävästi se vaan sytyttää, kun Suomen mestaruudesta taistellaan, oli tilanne mikä tahansa, Lehtonen kertoi.

Kisa hiihdettiin aurinkoisella Kontiolahden ampumahiihtostadionilla, ja kisassa nähtiinkin paljon ampumahiihtäjiä. Erityisesti ampumahiihtoon tarkoitettu stadion luo omat haasteensa maastohiihtäjille.

- Rata on sen mukainen, ylös ja alas mennään aika kovaa vauhtia. Tänään piti pitää hyvää rytmiä koko ajan, Lehtonen totesi.

- Onneks sain hyviä väliaikoja. Siinä sain havaittua, miten kulkee. Niiden voimalla ja tässä soivan Antti Tuiskun tahtiin: Jaksaa, jaksaa!

Pronssimitalin saavuttanut Ristomatti Hakola ei ollut täysin tyytyväinen päivän suoritukseensa.

- Ei kulkenut, mutta kyllä vapaalla tyylillä pronssi maistuu. Metalli on aina metalli, hyväntuulinen Hakonen sanoi.

Lahden MM-kisojen 50 kilometrillä nähty Kusti Kittilä oli neljäs. Sami Jauhojärvi ei ollut parhaimmillaan vapaalla tyylillä hiihdetyssä kisassa ollen lopputuloksissa seitsemäs.

Viime vuonna SM-kisoissa kultaa 7,5 ja 15 kilometrillä voittanut Matti Heikkinen jäi pois perjantain kisasta saatuaan kolmannen lapsen alkuviikosta. 15 kilometrin MM-kultaa Lahdessa ottanut Iivo Niskanen jäi kisasta pois viime hetkellä sairastamisen takia.

SM-hiihtojen miesten 10 km tuloksia:

1. Lari Lehtonen 22.04,9

2. Perttu Hyvärinen +15,7

3. Ristomatti Hakola +24,3

4. Kusti Kittilä +33,7

5. Antti Ojansivu +35,8

6. Ville Nousiainen +37,8

7. Sami Jauhojärvi +37,9

8. Ollli Hiidensalo +45,7

9. Anssi Pentsinen +53,6

10. Karel Tammjärv +54,0

Suosittelemme

Tuoreimmat