Koe uusi yle.fi

Suora

  • Sportmagasinet
  • Oi maamme!: Muistatko?

Chisora uskoo Heleniuksen kadottaneen itseluottamuksen - "Tulen olemaan kivikova kehässä!"

Dereck Chisoran ja Robert Heleniuksen kohtaaminen tapahtui kohteliaisuuksia vaihtaen. Pöydät eivät lennelleet, eikä sanan säilä satuttanut kipeästi kumpaakaan. 

nyrkkeily
Robert Helenius ja Dereck Chisora
Robert Helenius ja Dereck Chisora AOP

HELSINKI. Dereck Chisora on vuosien saatossa aiheuttanut jos jonkinlaisia kohtauksia otteluja edeltävissä tiedotustilaisuuksissa. Välillä ovat pöydät saaneet kyytiä, mies on antanut vastustajalleen poskipusun, purskauttanut vedet vastustajansa rinnuksille ja miehen jutut ovat olleet suorastaan mauttomia.

Tällä kertaa Chisora näytti toisen puolen itsestään. Britti käyttäytyi herrasmiesmäisesti koko tiedotustilaisuuden ajan ja vastaili asiallisesti kysymyksiin. Myös sananvaihto Heleniuksen kanssa sujui ilman ylilyöntejä jopa huumoria viljellen.

2011 Chisora hävisi hajaäänituomiolla Robert Heleniukselle, joka voiton myötä nousi raskaan sarjan Euroopan mestariksi.

Chisora odottaa malttamattomana toukokuun 27. päivä Helsingissä tapahtuvaa uusintaottelua, vaikkei edellisen kohtaamisen lopputulos enää miehen mieltä kaiherra.

- Kuuden vuoden takainen ottelu oli varmasti katsojille mieleinen. Se mennyttä aikaa. Nyt voi luvata teille, että kun seuraavan kerran tulen Helsinkiin. Tulen olemaan kivikova kehässä! Olin hyvä nyrkkeilijä jo silloin, mutta nyt kokemusta on tullut lisää, joten olen entistä parempi nyrkkeilijä. Robert ei tainnut ottaa minua silloin vakavasti ja oli ehkä ylimielinen. Olen harjoitellut hyvin ja odotan malttamattomana kohtaamistamme, Chisora sanoi.

"Tyrmäystappio pudotti Heleniuksen maan pinnalle"

Miten asetelmat ovat muuttuneet viiden vuoden takaisesta ottelusta?

- Olemme tietysti vanhempia. Robert näyttää keskittyneeltä. Luulen että, hän on kadottanut itseluottamuksensa Duhaupsille kärsimänsä tyrmäystappion jälkeen Se taisi pudottaa hänet maan pinnalle. Minä en ole juuri muuttunut olen otellut paljon välillä voittanut ja välillä hävinnyt. Homma jatkuu omalla painollaan. Asetelmaa voisi parhaiten kuvat sanonnalla "Tyyntä myrskyn edellä" Chisora puntaroi toukokuisen ottelun asetelmia Yle Urheilulle.

Chisora on viimeisten vuosien aikana otellut - toisin kuin Helenius - kovatasoisia vastustajia vastaan. Toukokuun ottelua ja myös urakehitystä ajatellen se on Chisoran mielestä ollut Heleniukselta suuri virhe.

- Olen Robertille kärsimäni tappion jälkeen, vaikka mielestäni kyllä voitin silloinkin, edennyt urallani paremmin kuin Robert. Olen otellut niin Euroopan- kuin maailmamestaruudesta. Olen hävinnyt urallani seitsemän ottelua , mutta ei se ole arvoani laskenut. Nyrkkeilen niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja kun lopetan nautin muista asioista, mutta nyt panostan täysillä nyrkkeilyyn.

"Onhan se mukavampi otella heppoisia kavereita vastaan"

Chisora analysoi vastustajansa viime aikaisia otteita kehässä seuraavasti.

- Kun haluaa väkisin säilyttää tappiottoman listansa, niin onhan se mukavampi otella heppoisia kavereita vastaan. Siinä on vaarana, että keskittyminen kunnolliseen harjoitteluun unohtuu, kun vastustaja ei ole ennalta sinua parempi. Luulen kuitenkin , että yllättävä tyrmäystappio ranskalaiselle "matkamiehelle" pudotti Robertin maan pinnalle ja hän on ottanut tappiosta opikseen.

Chisora tyrmää ajatuksen siitä, että hänen ja Heleniuksen välinen ottelu toukokuussa olisi ns. "tulos tai ulos" kamppailu Heleniukselle tai hänelle itselleen.

- Ainakaan minulle se ei sitä ole. Tämä urheilua ihan niinkuin vaikka jalkapallon Mestarien liigan ottelu. Jos häviät ei joukkue siihen lopeta, vaan yrittää seuraavana vuonna uudelleen. Sama pätee nyrkkeilyyn. Aina joku voittaa ja jonkun osana on hävitä ottelu. Ei tappio tarkoita sitä, että sinun on lopetettava nyrkkeileminen. Jos olet hyvä siinä mitä teet voit taas yrittää seuraavalla kerralla paremmalla onnella. Eihän osakekaupoissakaan epäonnistunutta meklaria eroteta jokaisen huononkaupan jälkeen. En ymmärrä koko ajatusta "elämän ja kuoleman ottelusta" kenenkään kohdalla.

Suosittelemme

Tuoreimmat