Suora

  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräinen päihitti maastohiihtäjät – SM-kultaa viidellä kilometrillä

Ampumahiihtäjä Mäkäräinen jätti taakseen hopealle hiihtäneen Krista Pärmäkosken ja pronssimitalisti Aino-Kaisa Saarisen.

hiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen tuulettaa pronssiaan ampumahiihdon tämän vuoden MM-kisoissa Itävallan Hochfilzenissä.AOP

Kaisa Mäkäräinen voitti viiden kilometrin vapaan hiihtotavan Suomen mestaruuden Kontiolahdella hiihdettävissä SM-kisoissa. Mäkäräisen voittoaika oli 12.41,3.

- Tuntuu hyvälle. Hyvä suoritus riitti näinkin korkealle. Vähän myös yllättävä, Mäkäräinen sanoi.

Krista Pärmäkoski jäi toiseksi 6,4 sekunnin erolla Mäkäräiseen. Kolmanneksi hiihti Aino-Kaisa Saarinen jääden Mäkäräisestä reilut 19 sekuntia. Ampumahiihtäjistä myös Mari Laukkanen onnistui hyvin ollen kisan neljäs sekunnin erolla pronssimitalisti Saariseen.

Kontiolahden ampumahiihtorata oli Mäkäräiselle otollinen. Apua oli myös siitä, että matka oli harvinainen myös maastohiihtäjille.

- Vitonen matkana on maastohiihtäjillä harvoin. Täysiä on vain lähdettävä ja toivottava, etteivät nouse maitohapot liian kovaksi, Mäkäräinen kommentoi matkaa.

Pärmäkoski johti Mäkäräistä puolessa välissä vielä vajaalla kahdeksalla sekunnilla, mutta ei pystynyt pitämään vauhtiaan loppuun asti.

- Lähdin tosi kovaa liikkeelle ja ajattelin, että kestän happoa loppuun asti. En sitten viimeiseen kilometriin kestänyt. Ihan hyvin sain irti itsestäni näin keväällä. Kova kisa, Pärmäkoski sanoi.

Pronssimitalisti Saarinen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.

- Kyllä tämä oli minulle hyvä veto. Jos pystyy kärkiporukalle yhtään laittamaan vastaan, niin se on hyvä suoritus minulle, Saarinen sanoi.

SM-hiihtojen naisten 5 km tuloksia:

1. Kaisa Mäkäräinen 12.41,3

2. Krista Pärmäkoski +6,4

3. Aino-Kaisa Saarinen +19,3

4. Mari Laukkanen +20,3

5. Kerttu Niskanen +33,5

6. Anne Kyllönen +35,8

7. Eveliina Piippo +41,7

8. Laura Mononen +42,6

9. Anita Korva +59,7

10. Maija Hakala +1.02,6

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat