Koe uusi yle.fi

Suora

  • Sportmagasinet
  • Oi maamme!: Muistatko?

Helenius toukokuun Chisora-ottelusta: "Kuusi vuotta sitten voitin hänet yhdellä kädellä, nyt minulla on kaksi kättä"

Robert Helenius on sitä mieltä, että hän voitti oikeutetusti kuusi vuotta sitten käydyn ottelun Dereck Chisoraa vastaan.

nyrkkeily
Urheilujuttuja: Helenius ja Chisora tuijotuskilpailussa
Urheilujuttuja: Helenius ja Chisora tuijotuskilpailussa

Robert Heleniuksen ja Dereck Chisoran välisestä kuutisen vuotta sitten käydystä EM-titteli-ottelusta on varmasti puhuttu enemmän kuin mistään muusta 2000-luvulla Suomessa käydystä nyrkkeilyottelusta. Sekä Helenius että Chisora olivat omasta mielestään ottelun voittajia. Arvostelutuomarit pitivät hajaäänituomiolla Heleniusta voittajana. Jokaisella ottelun nähneellä oli oma vankka näkemyksensä siitä kumman käsi olisi pitänyt nostaa ylös. Kuutisen vuotta on toivottu uusintaottelua ja nyt se on toteutumassa samassa hallissa kuin vuonna 2011. Lähtökohdat ovat siis herkulliset.

Kun Robert Heleniuksen ja saksalaisen Sauerland-tallin monta vuotta kestäneet erimielisyydet sopimusasioissa saatiin sovittua, se mahdollisti Helenius -Chisora uusinnan, sillä Chisora ottelee Sauerlandin alaisuudessa.

- Kun solmut sopimussotkussa Sauerlandin kanssa saatiin avattua, oli yksi sopimuksen seurauksista se, että yhteistyö saksalaisten kanssa mahdollistui. Sovimme, että Suomessa järjestetään kaksi nyrkkeilyiltaa. Chisora -ottelun on niistä ensimmäinen, Helenius avasi Yle Urheilulle toukokuisen uusintaottelun taustoja.

Helenius on tarkkaan analysoinut kuuden vuoden takaisen ottelunsa Chisoraa vastaan ja tehnyt analyysin perusteella omat johtopäätöksensä.

- Olen katsonut ottelun monta kertaa ajatuksella läpi. Olen näkemäni perusteella vahvasti sitä mieltä, että voitin ottelun. Chisora oli ehkä aktiivisempi, mutta minä olin tarkempi osumien osalta. Lyöntini olivat myös painavampi kuin Chisoran, jonka iskut olivat vähän sitä sun tätä. Ottelin olkapää loukkaantuneena siis yksikätisenä ja voitin silläkin lailla. Nyt minulla on kaksi tervettä kättä, joten tuskin häviän nytkään, Helenius ruoti tulevan ottelun lähtökohtia.

Ihan läpihuutojuttuna Helenius ei suinkaan pidä tulevaan koitoista eikä suhtaudu vastustaansa ylimielisesti. Päin vastoin Helenius puhuu vastustajastaan kohteliaasti verratessaan tätä kuuden vuoden takaiseen lähtötilanteeseen.

- Chisora on varmasti viisaampi ja kokenempi kuin silloin ja pystyy näin tekemään kehässä viisaampia ratkaisuja. Mentaalipuoli on varmasti paremmalla tolalla kuin 2011. Muuten en oikein menisi sanomaan onko hän nyrkkeilijänä kehittynyt edellisestä kohtaamisesta. Kunto ehkä voi olla tiedä häntä vaikea sitä arvioida, Helenius tuumii.

Helenius oli hieman yllättynyt siitä, ettei Chisora pistänyt pystyyn tiedotustilaisuudessa hänelle tyypillistä mediashowta.

- Vähän olen joo yllättynyt. Odotin kyllä räväkkäämpää Chisoraa. Toisaalta hän on sanonut kunnioittavansa minua vastustajana aivan kuten minäkin kunniotan häntä. Kehän ulkopuolella olemme hyviä kavereita eikä ole syytä provosoida toista. Sitten kun mennään kehään tilanne on toinen siellä otetaan miehestä mittaa ihan tosissaan, Helenius sanoi Yle urheilulle.

Toukokuun 27. Helsingissä käytävässä ottelussa on panoksena WBC-liiton Silver-mestaruus. Ottelun voittaja pääsee haastamaan yhdysvaltalaisen raskaan sarjan maailmanmestarin Deontay Wilderin.

- Tämä on tärkein syy miksi halusin ottaa tämän ottelun. Jos voitan pääsen ottamaan urallani seuraavan suuren askeleen ja hakemaan uralle kultamitalin eli ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestarin vyön.

Suosittelemme

Tuoreimmat