Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kerttu Niskanen ei välitä uuden valmentajansa menneisyydestä: ”20 vuotta sitten tapahtunut ei kosketa minua”

Kerttu Niskanen halusi muutosta harjoitteluun muutaman tasapaksun vuoden jälkeen.

urheilu
Urheilujuttuja: Kerttu Niskanen ei välitä valmentajansa menneisyydestä
Urheilujuttuja: Kerttu Niskanen ei välitä valmentajansa menneisyydestä

Kerttu Niskanen kommentoi Kontiolahden SM-kisoissa paljon puhetta herättänyttä valmentajanvaihdostaan. Niskanen kertoi viime sunnuntaina, että häntä valmentaa jatkossa Pekka Vähäsöyrinki.

Vähäsöyrinki toimi 1980- ja 1990-luvuilla kahdesti hiihtomaajoukkueen päävalmentajana. Lajipäällikkönä hän oli vuosina 1997–1998.

60-vuotias Vähäsöyrinki sai yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä petoksesta vuonna 2011. Vähäsöyringin todettiin valehdelleen oikeudessa STT:n dopingjutussa 1990-luvun lopulla, ettei suomalaisessa maastohiihdossa käytetty kiellettyjä aineita 90-luvulla.

– Se, mitä tapahtui joskus 20 vuotta sitten, ei kosketa minua. Harjoittelen nyt ja tässä. Teen kovasti töitä tulevaa varten, Niskanen totesi Ylen haastattelussa.

Vähäsöyrinki kertoi Ylelle itse viime maanantaina, että hän on jo aloittanut Niskasen harjoituspäiväkirjojen tutkimisen.Hänen mukaansa Niskasella on paljon enemmän kapasiteettiä kuin mitä Lahden MM-kisat näyttivät. Lahden MM-kisoissa Niskanen oli viestipronssilla, parisprintin viides, kympillä kuudes ja keskeytti kolmellakympillä.

– Pekalla on nyt aikaa tutkia aikaisempien vuosien harjoitteluani ja tehdä hyvä suunnitelma tulevalle harjoituskaudelle, Niskanen sanoo.

– Halusin jotain muutosta harjoitteluun. Muutaman viime vuoden aikana on tuntunut, että se on ollut tasapaksua.

Niskasta valmensi viimeiset neljä vuotta Jussi Piirainen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat