Naisleijonille historiallinen voitto – nujersi Kanadan MM-kaukalossa

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue otti yllätysvoiton Kanadasta.

jääkiekko
Naisleijonat tuulettaa maalia.
Katso ottelun huippuhetket jutun kuvaa klikkaamalla

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue on voittanut MM-ottelun Kanadaa vastaan. Ottelu päättyi maalein 4-3.

Naisleijonien voitto on historiallinen. Kanada ei ole aiemmin hävinnyt Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n alaisessa ottelussa muulle maalle kuin Yhdysvalloille.

Plymouthissa Yhdysvalloissa pelatussa A-lohkon ottelussa ratkaisumaalin teki Ronja Savolainen ajassa 58. 19. Maalinteossa kunnostautuivat myös avausmaalin tehnyt Sanni Hakala sekä Petra Nieminen ja Susanna Tapani.

Hakala siirsi Suomen 1-0-johtoon, kun peliaikaa oli kulunut vajaa 19 minuuttia. Kanada kuitenkin tasoitti pelin ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Toisessa erässä Suomi yritti uudelleen karkuun, kun Nieminen laittoi kiekon maaliin erän alussa. Kanada kuitenkin seurasi sinnikkäästi perässä ja tasoitti pelin 2-2-tilanteeseen. Tällöin toista erää oli kulunut vajaa viisi minuuttia.

Myös Tapani onnistui maalinteossa toisen erän aikana ja ottelu siirtyi erätauolle Suomen johtaessa 3-2.

Kanada tasoitti heti kolmannen erän alkuun. Vaahterapaitojen Rebecca Johnston iski kiekon maaliin, kun kolmatta erää oli pelattu vain reilu 30 sekuntia.

Voittomaali syntyi, kun Savolainen katkaisi Kanadan kiekon laidalla ja teki nopean laukauksen, joka upposi Kanadan maalia vahtineen Genevie Lacassen selän taakse.

Suomen maalia vahtinut Noora Räty torjui 38 kertaa.

Suomi hävisi avausottelunsa Venäjälle maalein 1-2. Suomi kohtaa A-lohkossa seuraavaksi USA:n.

Kooste Kanada-ottelusta Yle TV2:ssa kello 10.00. Suomi - Yhdysvallat tiistain vastaisena yönä kello 02.30 Yle Areenassa ja koostelähetys TV2:ssa kello 18.00.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat