1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Fifan puheenjohtaja puhui yhteistyön puolesta Helsingissä - "Tätä hölmöä kaksintaistelua Fifan ja Uefan välillä ei enää ole olemassa"

Uefa päätti Helsingin kongressissa muun muassa liiton hallituksen jäsenyyttä koskevista uusista säännöistä.

Kuva: EPA

Uefa päätti Helsingissä uusista säännöistä, jotka koskevat mm. liiton hallituksen jäsenyyttä. Tulevaisuudessa hallituksen jäsen ei voi olla pitempään kuin kolme kautta, yhteensä 12 vuotta. Uefassa on ollut jäseniä, jotka ovat kuluttaneet hallituksen penkkiä pitkälle yli 20 vuotta.

- Se oli mielestäni merkittävin uudistus täällä Helsingissä. Tämän lisäksi hallituspaikka edellyttää jäseneltä myös aktiivisuutta, sitä myös tarkkaillaan. Omaa etua ei voi ajaa, toteaa Alaja mahdollisista vapaamatkustajista hallituksessa.

Uefa on uudistanut sääntöjään muutaman vuoden takaisen korruptioskandaalin jälkeen. Liitossa pyritään vakuuttamaan epäilijät, että vanhoja rakenteita ja toimintatapoja uudistetaan, ettei vastaavaa pääse tapahtumaan.

- Se, joka luulee, ettei uudistuksia enää tarvita, on ongelmissa. Mahdollisesti tarvitsemme lisää uudistuksia. Ei voi olla niin, että kaikki tehtiin tässä kongressissa, maalaili Uefan puheenjohtaja Aleksander Čeferin Helsingissä.

Uefan puheenjohtaja Aleksander Čeferin ja Kansainvälisen Fifan virkaveli Gianni Infantino tapasivat Helsingin kongressissa. Molemmat vakuuttelivat yhteistyön merkitystä.

- Tätä hölmöä kaksintaistelua Fifan ja Uefan välillä ei enää ole olemassa, eikä sitä tarvitse olla olemassa. Meidän kaikkien täytyy työskennellä yhden päämäärän tavoittelemiseksi, edistää jalkapalloa, totesi painokkaasti Helsingin kongressissa Fifann puheenjohtaja Gianni Infantino ja sai yleisöltä aplodit.