Jonatan Johansson: Chelsea näytti mestarin luonteensa

Huuhkajien valmentajan Jonatan Johanssonin mukaan Chelsean mestaruus on sinettiä vailla. Chelsea karisti nopeasti selästään Palace-tappion viikonlopulta ja osoitti mestarin otteita Manchester Cityn kaatamisessa. ”Tintin” mukaan Middlesbrough ja Sunderland ovat varmasti matkalla porrasta alemmas, mutta kolmannen putoajan nimi on vielä täysin auki.

Chelsean päävalmentaja Antonio Conte. Kuva: EPA

Chelsea toimii kuin kone

Antonio Conten Chelsea näytti keskiviikkona, että se on todella kovassa iskussa, eikä sen mestaruutta uhkaa enää mikään. Manchester City piti tavoilleen uskollisena palloa, mutta Chelsean maltti riitti jälleen kerran kontrolloituun puolustuspelaamiseen ja maalipaikkojen luomiseen. Manchester Cityn David Silva pääsi muutaman kerran kääntymään taskussa, mutta ei läheskään niin usein, että City olisi pystynyt käyttämään vaarallisinta asettaan. Pelissä tuli ennen kaikkea esiin manageri Antonio Conten syvä ja kypsynyt ymmärrys siitä, kuinka Chelsean tulee pelata Cityä vastaan. Conten suuri suunnitelma toteutui – ei ehkä kauniilla tavalla – mutta tappavan tehokkaasti. Mestariainesta.

Pakko mainita muutama sana maalivahtipelistä. Olisiko vahvemmalla kädellä varustettu veskari estänyt Chelsean ensimmäisen osuman. Okei, pallo muutti suuntaa Vincent Kompanyn päästä, mutta jotenkin helposti Cityn veskari Willy Caballero takapuolelleen istahti. Samoin voidaan heittää pieni varjo Caballeron pilkun torjuntaan. Olisiko parempi veskari liimannut Eden Hazardin löysän alanurkkavedon heti sysäämättä sitä suoraan Hazardin jalkaan? Eipä Chelsean Thibaut Courtoiskaan puhtaita papereita matsista ansaitse, sellaisen avaushasardin mies esitti.

Pelit ratkeavat aina virheisiin, tällä kertaa maalivahtipelaaminen oli kokonaisuudessaan yksi pelin suurimmista osatekijöistä. Melko harvinaista tällä tasolla.

Voihan West Ham!

Viiden ottelun tappioputki alla, ja putoamisviiva alkaa lähestyä uhkaavalla vauhdilla. West Hamin alkuvuoden hyvä vire on vain muisto, ja joukkue joutuu tekemään tosissaan töitä pysyäkseen sarjassa. West Hamin seuraava ottelu on Swanseaa vastaan, joka romahti keskiviikkona totaalisesti ottelun loppuminuuteilla Tottenhamille. West Hamilla ja Swansealla on molemmilla hirveät paineet viikonloppuna. Pakkovoitto on aika lievä ilmaisu tästä ottelusta puhuttaessa. Voitolla ”Hammers” todennäköisesti varmistaisi sarjapaikkansa, tappiolla tuskan hiki vain yltyy.

Olen varma, että Sunderland ja Middlesbrough eivät enää pysty nousemaan nykyisestä tilastaan. Kuka on sitten kolmas putoaja? Kandidaatteja riittää ruuhkaksi asti. Molemmat Hull ja Swansea ovat pystyneet napsimaan pisteitä säännöllisen epäsäännöllisesti. Tämä voi osoittautua ratkaisevaksi tekijäksi, varsinkin, kun Swansean, Crystal Palacen ja West Hamin kaltaiset porukat ovat tulossa selkä edessä vastaan.

Olen myöskin varma siitä, että putoamistaistossa tullaan näkemään yksi suuren luokan paukku. Viimeisenä putoajana tällä hetkellä olevalla Swansealla on ainoastaan kahdeksan pistettä eroa sijalla 11 olevaan Leicesteriin ja pisteitä on jaossa vielä reippaasti yli 20. Ennustaminen viimeisen putoajan nimestä on tässä vaiheessa piinaviikkoja hullun hommaa. Varautukaa yllätyksiin, ne eivät tule loppumaan.

Jonatan Johansson