Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen uintijoukkue kuuli epäillystä terrori-iskusta juuri ennen Tukholman koneen nousua

Olympiavalmentaja Jari Varjonen antoi lyhyet ohjeet uimareille lentokoneessa matkalla Tukholmaan.

uinti
Valmentaja Marko Malvela Suomen uintimaajoukkueen harjoituksissa Impivaaran uimahallissa Turussa 7. huhtikuuta 2017.
Uintijoukkue kokoontui ennen Tukholmaan lähtöä Turun Impivaarassa. Kuvassa myös valmentaja Marko Malvela.Lehtikuva

Suomen uintimaajoukkue oli juuri nousemassa Tukholman koneeseen, kun ensitiedot Ruotsin pääkaupungissa tapahtuneesta epäillystä terrori-iskusta tavoittivat urheilijat ja taustajoukot median kautta.

- Emme ehtineet oikeastaan kuin laittaa puhelimet kiinni ja kone lähti, olympiavalmentaja Jari Varjonen kertoo Yle Urheilulle.

Suomalaisuimarit ovat matkalla Tukholmassa järjestettävään Swim Openiin, joka alkaa lauantaiaamuna. Varjosen mukaan matkustamiseen tottuneet urheilijat ottivat tilanteen rauhallisesti.

- Annoin lyhyet ohjeet, että pitää välttää liikkumista keskustan suuntaan ja olla omalla hotellillamme tämä ilta vähintään.

- Koetamme maalaisjärjellä liikkua eteenpäin.

Kuorma-auto ajoi Tukholman keskustassa väkijoukkoon iltapäivällä Suomen aikaa. Ensitietojen mukaan ainakin kolme on kuollut ja kahdeksan loukkaantunut. Tapausta epäillään terrori-iskuksi. Iskun takia Tukholmassa on suljettu laajalti julkisten kulkuvälineiden liikennettä. Se vaikuttaa myös Suomen uintimaajoukkueen tilanteeseen Arlandan lentokentällä.

- Järjestäjät kertoivat, etteivät junat ja bussit liiku. Katsotaan, missä vaiheessa pääsemme hotellille. Se ei ole ihan keskustassa, eli emme ole kauhean hermostuneita asiasta.

Yhteensä 18 suomalaisuimaria matkusti Tukholmaan. Huippuryhmästä mukana ovat Jenna Laukkanen, Mimosa Jallow, Matti Mattsson ja Leo Lähteenmäki.

Yle Uutiset seuraa Tukholman tilannetta hetki hetkeltä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat