Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
  • Rallin MM, Monte Carlo, ennakko
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
  • Rallin MM: Monte Carlo, ek 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hurja SM-liigan ennätys säilynyt Lecklinillä jo 20 vuotta – päättyi Vallinin moonwalkiin

SM-liigan pisimmän nollaputken pitänyt Kimmo Lecklin muistaa ennätyksen katkaisseen takaiskun erittäin hyvin, kuten maalin laukonut Ari Vallinkin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
jääkiekko
Tomi Hänninen

Kimmo Lecklin, 46, ei ollut jääkiekkourallaan usein otsikoissa, mutta hänen nimensä nousee tänä päivänäkin tasaisesti esiin kiekkokauden aikana. Etenkin keväisin maalivahdin ennätystä puidaan tarkalla silmällä.

Nykyään syntymämaisemissaan Lappeenrannassa asuva Lecklin piti kaudella 1997-98 TPS:n maalin puhtaana peräti 259 minuuttia ja 28 sekuntia, mikä on yhä voimassa oleva SM-liigan ennätys. Tapparan Dominik Hrachovina nousi torstaina saman tilaston kakkoseksi, mutta jäi yhä lähes puoli tuntia Lecklinin ennätyksestä.

- Sitten kun rupeaa lehdissä näkemään, että joku lähestyy, niin rupeaa vähän katsomaan. Mutten mitenkään minuuttitarkasti ole seurannut, Lecklin kertoi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

Lecklin oli liigaurallaan pääsääntöisesti kakkosvahti, mutta kyseisellä kaudella 97-98 TPS:ssä oli sekava tilanne maalivahtien suhteen. Turkulaisseuran maalilla torjuivat kauden aikana Lecklin, Jan Lundell, Timo Kinnunen, Pekka Mäkitalo ja Darrin Madeley.

- Puhuttiin TPS:n maalivahtiongelmasta jo ennen kuin se kausi oli edes alkanut. Henkisesti oli sillä tavalla raskasta. Joukkueelle annan kiitoksen, koska tuntui että he haluavat sen ennätyksen minulle pelata.

Vallin teki reikäjuustoa ja tuuletti moonwalkilla

Takaiskumaali on 20 vuotta myöhemminkin yhä hyvin muistissa. Se syntyi TPS:n ja Tapparan kohtaamisessa 27. lokakuuta 1997.

- Tapparaa vastaan hävisimme aloituksen ja kiekko nousi oman puolustajan mailasta yläkulmaan hanskapuolelle, Lecklin sanoi ja muisteli tekijän olleen Ari Vallin.

Ja kukapa muu se olisikaan ollut kuin kuudesti SM-kultaa voittanut Ari Vallin, liigakaukaloiden suurin velmu. Kyseinen maali oli liigan kulttihahmon uran toinen ja jäi monestakin syystä hyvin mieleen.

- Vuorivirran Juho voitti aloituksen suoraan taakse ja minä olin vasempana pakkina. Hirmulämärin omistavana kaverina ei muuta kuin askel eteen ja liikkuvat taakse. Teimme reikäjuustoa Lecklinistä, Vallin muisteli hymyssä suin.

- Taisin jotain moonwalkia lähteä siitä keskialueelle sitten peruttelemaan. En tajunnut katkaisseeni Lecklinin putkea, kun olin niin mehuissani uran toisesta maalista, liigauransa viime kauteen päättänyt Vallin jatkoi.

Suosittelemme

Tuoreimmat