Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Babcock vihjaa suoraan - NHL:n tulokassensaatiosta tulossa kapteeni

Toronto Maple Leafsin kapteenin virka on ollut auki siitä lähtien, kun ex-kapteeni Dion Phaneuf kaupattiin Ottawaan 14 kuukautta sitten.

urheilu
Auston Matthews
Auston MatthewsAOP

Maple Leafsin vastuuvalmentaja Mike Babcock ei ole aiemmin halunnut sanoa, että Auston Matthews on ykköskandidaatti, kun Toronto nimeään ensi kaudelle 2017-2018 C-kirjainta kantavan pelaajan nimen.

Toronto varmisti sunnuntaiaamuna seurahistorian ensimmäisen pudotuspelipaikan sitten kauden 2012-13 oltuaan viime kaudella pahnanpohjimmainen seura koko NHL:ssä.

Uroteon jälkeen Babcock avasi sanaisen arkkunsa ja hehkutti kanadalaislehdistölle 19-vuotiasta tulokassentteri Auston Matthewsia.

- Hän on ilmiselvästi spesiaalitalentti ja ennen muuta hän on erityispersoona. Näitä ominaisuuksia peilaten hänestä tulee hyvä joukkueen johtava pelaaja - varsinkin kun hän tekee kaikki asiat oikein ihan joka päivä. Hän johtaa tällä tavoin koko seuraa ja antaa omalla esimerkillään avaimet voittamiseen, hehkuttaa Toronton luotsi.

Matthews on tehtaillut 69 (40+29) tehopistettä ennen Maple Leafsin runkosarjan viimeistä koitosta. Matthews rikkoi 40 maalin rajan Pittsburgh-ottelussa osuessaan tyhjiin 5-3-voittopelissä. Tasaisena suorittajana tunnettu Matthews on ainoa pelaaja koko liigassa, joka on laukonut jokaisessa kauden ottelussaan vähintään kerran vastustajan maalia kohti.

Toronto päättää runkosarjansa Suomen aikaa maanantaiaamuna Columbusta vastaan pelattavassa taistossa. Tällä kaudella Maple Leafsistä ovat A-kirjainta kantaneet Morgan Rielly, Leo Komarov, Tyler Bozak ja Matt Hunwick, jotka ovat kaikki tunnettuja liideriominaisuuksistaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat