Katso Patrik Laineen kaikki 36 maalia kolmessa minuutissa – häikäisevä ilotulitus suomalaistulokkaalta!

Winnipeg Jetsin suomalaistulokas Patrik Laine teki debyyttikaudellaan 36 maalia 73 runkosarjaottelussa.

jääkiekko
NHL: Katso Patrik Laineen kauden kaikki maalit
NHL: Katso Patrik Laineen kauden kaikki maalit

Tällaista ilotulitusta suomalaiset eivät ole nähneet vuosikausiin. Patrik Laine pelasi Winnipeg Jetsin kanssa sellaisen tulokaskauden NHL:ssä, että rinnalla kalpenevat monet Suomi-kiekon ikoniset tähdet.

Laine, 18, teki 73 runkosarjaottelussa tehopisteet 36+28=64. Kaikkien aikojen suomalaistilastossa hänen pistelukemansa riittää neljännelle sijalle – tehokkaammin uransa NHL:ssä ovat avanneet vain Teemu Selänne (Jets, 1992–93), Jari Kurri (Edmonton 1980–81) ja Christian Ruuttu (Buffalo 198687).

Lainetta verrattiin kauden aikana tietysti Selänteeseen, joka takoi tulokaskaudellaan uskomattomat 76 maalia ja 132 tehopistettä 84 runkosarjaottelussa. Näitä ennätyksiä rikkoo tuskin kukaan.

Myös Kurrin (32+43=75) ja Ruutun (22+43=65) ovat kovaa luettavaa, mutta täytyy muistaa, että tuohon aikaan NHL:ssä tehtiin huomattavasti enemmän maaleja.

Huimassa ja hehkutetussa tulokaskaudessa on toki muutama särö. Laine ei voittanut tulokkaiden pistepörssiä, koska Toronton Auston Matthews oli piirun verran parempi. Kautta varjosti myös aivotärähdys ja se, ettei Jets selvinnyt pudotuspeleihin.

Alku NHL-uralle oli kuitenkin niin uskomaton, ettei kauden aikana tainnut olla päivää ilman Lainetta uutisotsikoissa. Voi vain kuvitella, mitä on vielä edessä.

Sitä odotellessa voi ottaa mukavan asennon, klikata tämän jutun pääkuvana olevaa videota ja nauttia Laineen tulokaskauden maaleista.

Lähteet: Videon kuvalähde: Viasat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat