Wallenius tiukkana Jälkihiessä: ”Räikkönen ja Bottas jäämässä kakkoskuskeiksi”

Aamu-tv:n jälkihiessä puitiin suomalaisten F1-kuskien tilannetta.

Formula 1
Jälkihiki
Jälkihiki

Reetta Meriläinen, Bror-Erik ”Bubi” Wallenius ja Tero Karhu keskustelivat Ylen aamu-tv:n Jälkihiessä formula ykkösten viikonlopun Kiinan gp:stä. Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi kilpailussa viidenneksi ja Mercedeksen Bottas sijoittui kuudenneksi.

Räikkönen sai kilpailun jälkeen ripitystä Ferrarin pääjohtajalta. Bottaksen kilpailu meni pipariksi, kun hän spinnasi kisan alussa. Bottas myönsi kisan jälkeen, että spinnaus oli hänen oma syynsä.

Räikköstä ajatettiin kilpailun lopussa radalla, vaikka hänen renkaansa olivat kuluneet ja menettäneet suorituskykynsä. Räikkönen kyseli tiimiradiossa useaan kertaan renkaanvaihtoa, mutta tähän ei heti reagoitu. Lopulta renkaat vaihdettiin Räikkösen kannalta liian myöhään.

- Kimi sai aika paljon ripitystä. Sanottiin, että hän oli liian puhelias (talliradiossa). En sitten tiedä, mokasiko tilanteessa talli vai Räikkönen? Meriläinen totesi.

Karhu kummasteli tilannetta.

- Kimi kertoi tallille pito-ongelmistaan, mutta häntä ei kuitenkaan otettu renkaanvaihtoon. Kimiltä meni ilmeisesti sen takia mahdollisuudet parempaan sijoitukseen. Tallipomo oli kuitenkin sitä mieltä, että Kimillä ei riittänyt potku ajoon, Karhu ihmetteli.

Sekä Bottaksen että Räikkösen tallitoverit ovat menestyneet kauden kahdessa ensimmäisessä kilpailussa paremmin kuin suomalaiskuskit.

- Se on ihan selvä, että molemmat ovat jäämässä talliensa kakkoskuskeiksi, Wallenius kommentoi Räikkösen ja Bottaksen tilannetta.

Katso koko keskustelu klikkaamalla jutun kuvaa. Jälkihiessä keskusteltiin myös NHL:stä, Naisleijonista, muodostelmaluistelusta, SM-liigan pudotuspeleistä, rallista ja tenniksestä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat