1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Barcelona koki Juventuksen kotitaidot - Katso ottelun kaikki maalit

Juventus päihitti Barcelonan 3-0 jalkapallon Mestarien liigan puolivälierien avausosassa Torinossa.

Jalkapallon Mestarien liiga: Juventus rökitti Barcelonan puolivälierissä
Jalkapallon Mestarien liiga: Juventus rökitti Barcelonan puolivälierissä

Edellisellä kierroksella huiman nousun tehnyt Barcelona on jälleen samanlaisen "mahdottoman" tehtävän edessä jalkapallon Mestarien liigassa. Juventus musersi katalaanivieraansa 3-0 puolivälierien avausosassa Torinossa, kun Paulo Dybala teki avauspuoliajalla kaksi maalia ja Giorgio Chiellini täydensi kotiyleisön juhlat toisella puoliajalla.

Joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa Barcelonassa ensi viikon keskiviikkona. Barcelona joutuu melkeinpä uusimaan neljännesvälierien temppunsa, kun se nousi PSG:tä vastaan 6-5-yhteismaalivoittoon hävittyään avausosan vieraissa 0-4.

Dybalaa, 23-vuotiasta argentiinalaishyökkääjää on tituleerattu "uudeksi Messiksi", ja tiistai-iltana Torinossa nuori mies otti selkävoiton "vanhasta Messistä". Maalitkin olivat messimäistä taituruutta: 1-0 seitsemännellä minuutilla tuli hienolla vedolla takakulmaan, ja varttitunti myöhemmin jälleen upealla viimeistelyllä 2-0.

Vain minuuttia aiemmin oli Lionel Messi järjestänyt Andres Iniestalle loistopaikan, mutta Juve-vahti Gianluigi Buffon venyi loistopelastukseen. Barca vei pallonhallinnan pelissä prosentein 65-35, mutta tärkeä vierasmaali jäi silti tekemättä.

Kokenut toppari Chiellini puski sitten 55. minuutilla kolmannen osuman Marc-Andre ter Stegenin taakse, ja Barcalla on ensi viikolla hikinen savotta välieräpaikkaa jahdatessaan.