Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Classicin päävalmentaja Katriina Saarinen sairastui syöpään

Naisten Salibandyliigan Superfinaaliin selviytyneen Tampereen Classicin päävalmentaja Katriina Saarinen ei ollut joukkueensa mukana kahdessa välieräottelussa. Valmentajan poissaolo herätti kysymyksiä, joten seura tiedotti Saarisen sairastumisesta.

salibandy
Katriina Saarinen
Katriina Saarinen Juhani Järvenpää / Salibandyliitto

Tampereen Classic selviytyi liigan Superfinaaliin ilman tappioita, kun se kukisti porvoolaisen PSS:n suoraan otteluvoitoin 3-0. Classicin päävalmentaja Katriina Saarinen ei ollut joukkueensa mukana kahdessa ensimmäisessä välieräottelussa, ja se herätti turhaa spekulointia.

Tilannetta rauhoittaakseen Saarinen ja Classic tiedottivat Saarisen sairastumisesta torstaina. Saarisella todettiin helmikuun puolivälissä syöpä, ja siihen annetut hoidot pitivät päävalmentajan sivussa viikonlopun otteluista.

– Sain diagnoosin helmikuun puolivälissä, ja joukkueelle asiasta kerrottiin heti, 44-vuotias Katriina Saarinen kertoi Salibandyliiton sivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

– Lääkärin mukaan tauti voidaan pitää hoidoilla ja lääkityksillä kurissa kymmeniä vuosia, mutta nyt ovat rankat hoidot menossa ja niiden aikana olen joukkueen mukana niin paljon kuin henkisesti ja fyysisesti jaksan.

Saarinen kertoi, että hän pyrkii elämään niin normaalia elämää kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Hän kiittää joukkueelta ja koko Classic-perheeltä saamaansa tukea.

– Joukkueen kanssa viettämäni aika on ollut erittäin vahvistavaa ja piristävää.

Saarien on suomalaisen salibandyn kaikkien aikojen menestynein naispelaaja. Hän on voittanut urallaan muun muassa maailmanmestaruuden ja kahdeksan SM-kultaa.

Saarinen johti joukkueensa peliä keskiviikkona, kun Classic varmisti paikkansa ensi viikon Superfinaaliin. Hänen mukana olonsa finaalipäivänä riippuu hoito-ohjelmasta.

Suosittelemme

Tuoreimmat