JYP-kapteeni Hytönen: ”Eihän siinä muuta kuin laittaa kaiken peliin”

Selkä seinää vasten ollut JYP siirsi ratkaisun lauantaiksi Kuopioon.

Juha-Pekka Hytönen teki JYPin voittomaalin torstaina.

JYP otti kolmannen voiton KalPasta lukemin 4–2 SM-liigan kuudennessa välieräottelussa torstaina ja siirsi ratkaisun lauantaiksi Kuopioon. Paineet ottelussa olivat JYPillä. Se ei kotijoukkueen peliä sotkenut, vaikka KalPa pysyi iholla lähes koko pelin.

Ottelu oli tämän välieräsarjan runsasmaalisin ja ensimmäinen, jossa kumpikaan joukkue ei jäänyt nollille.

JYPin maaleista vastasivat kokeneemman osaston pelaajat Mikko Kuukka, Joonas Nättinen, Juha-Pekka Hytönen ja Anssi Löfman.

Hytösen mukaan selkä seinää vasten -tilanteessa on jopa helppo lähteä peliä pelaamaan.

- Eihän siinä muuta, kuin laittaa kaiken peliin. Uskottiin, että se riittää, tänään se riitti. Nyt vaan pitää saada Kuopioon samanlainen fiilis seiskapeliin, haetaan sieltä hyvä tulos, Hytönen jatkoi.

Ottelun 3–2-voittomaalin iski Hytönen. Maali oli JYPin kapteenille pudotuspelien kolmas.

- Ei tässä liikaa olla maaleja tehty. Hyvä että saatiin toisen erän loppuun maali, KalPa sai sitä ennen vähän ”halvahkosti” pari maalia. Onneksi pystyttiin ne vielä kuittaamaan toisen erän aikana. Vaikka se nyt on klisee, niin ei tässä vaiheessa ole niin väliä, että kuka ne maalit tekee. Onneksi tänään pystyttiin aika laajalla rintamalla tekemään, Hytönen summasi.

KalPa ja JYP ratkaisevat finaalipaikan Tapparan vastustajaksi lauantaina Kuopiossa.

- Varmaan tulee sitä samaa kuin aiemmissakin peleissä, kumpi pystyy pelaamaan sitä omaa peliä paremmin. Kumpi on aloitteellisempi, fiksumpi ja kylmempi, on todella pitkällä. Kuuluisat pienet asiat ratkaisevat, Hytönen päätti.

Jussi Lindroos