Suora

  • Urheilustudio 6.12.
  • Alppihiihdon MC: Santa Caterina, miesten suurpujottelun 1. lasku
  • Santa Caterina, miesten suurpujottelu, 1. lasku
  • Rallin MM Monza - EK 15 - live
  • Urheilustudio 6.12.
  • Monza, EK 15

"Himalajan Leicester" – nähdäänkö Intian pääsarjassa yllätysmestari?

Intiassa jännitetään, voittaako putoamisuhan selättänyt ja minimibudjetilla operoiva Aizawl FC vastoin kaikkia odotuksia maan jalkapallomestaruuden.

urheilu
Aizawlin ja East Bengalin pelaajia.
Aizawl FC:n ja East Bengal FC:n pelaajat kamppailevat pallosta I-liigan ottelussa Kalkuttassa 2016.AOP

Intian jalkapallon mestaruussarjassa eletään jännittäviä hetkiä. Sen lisäksi, että I-liigaa on enää pelaamatta vain muutama kierros, on kauden aikana kaikki ennakko-odotukset ylittänyt, piskuinen Aizawl FC huikeasti jetulla sarjan kärkipaikalla.

Joukkueen otteita seuraavat kaikki ja se on noussut kansan mestarisuosikiksi. Intialaismediassa ihmeteon porteilla olevaa Aizawlia onkin ahkerasti verrattu viime kaudella Englannin Valioliigan huikeasti voittaneeseen Leicesteriin.

Aizawlissa, Himalajan juurella nököttävässä Mizoramin osavaltion pääkaupungissa asuu "vain" pari sataa tuhatta ihmistä. Miljardin asukkaan Intiassa tämä tarkoittaa pikkukaupunkia, ja pieni on myös Aizawl FC.

Viime kauden päätteeksi joukkuetta uhkasi putoaminen Intian pääsarjasta. Aizawl ei tosin sarjataulukossa ollut putoamisviivan alla, mutta suurseuroja suosivan säännöstön se määrättiin vaihtamaan paikkaa "yhtiöseura" DSK Shivajiansin kanssa. Vasta kun goalaisjoukkueet Salgaocar FC, Dempo SC ja Sporting Clube de Goa päättivät jättää Intian pääsarjan, aukesi Aizawlillekin takaportti kauden 2016/17 mestaruustaistoon.

Sympatiapisteitä ropisee muualtakin: Aizawlin pelaajabudjetti on vain noin kuudenneksen siitä, millä muut I-liigajoukkueet kaudella operoivat. Joukkue tulee myös toimeen lähes täysin lähialueen pelaajilla.

Aizawl FC:n kannattajia
Suurseurojen keskeltä mestaruustaistoon noussut Aizawl FC on saanut Intiassa paljon uusia kannattajia.AOP

Pitkän pelaajauran Intiassa tehnyt Khalid Jamil, 39, valmentaa Aizawlia varmoin ottein. Maan suurseura Mumbai FC:stä yli kymmenvuotisen yhteistyön jälkeen potkut saanut Jamil on suuri, ellei jopa tärkein tekijä Aizawlin rajussa kurssinkäännöksessä.

- Ei pelkästään Mizoram, vaan koko Koillis-Intia kannustaa meitä. Koko maa on takanamme. He haluavat meistä mestareita. He haluavat uskoa, että jos me voimme voittaa, niin voi kuka tahansa, Jamil toitotti Times of Indianin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Aizawl on tasapisteissä suurseura Mohun Baganin kanssa, kun kaksi kierrosta on vielä sarjaa pelaamatta. Täydellisen urheilutarinan kruunaa se, että joukkueet kohtaavat päätöskierroksella toisensa Aizawlin kotikentällä.

- Tulemme kaikki olemaan pettyneitä, jos emme voita mestaruutta, Jamil totesi.

Lähteet: Times of India

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat