Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

EräViikingit salibandyn Superfinaalin - SPV kaatui vasta jatkoajalla

Viime kauden jälkeen SSV:n ja Erän yhdistymisen jälkeen syntynyt EräViikingit selvitti tiensä miesten salibandyn Superfinaaliin. SPV kaatui ratkaisevassa seitsemännessä välieräottelussa 6-5. Ensi lauantain Superfinaalissa tulee vastaan hallitseva mestari Tampereen Classic.

salibandy
EräViikinkien Miko Kailiala juhlii jatkoaikamaaliaan.
EräViikinkien Miko Kailiala juhlii jatkoaikamaaliaan.Lehtikuva

Välieräsarja oli ollut tasainen ja ratkaisua jouduttiin hakemaan ensi kertaa lajihistoriassa seitsemännessä välierässä. Myös ratkaiseva välierä oli jännittävä. Kolmanteen erään lähdettiin 3-3-tilanteessa. Erää oli pelattu 15 minuuttia, kun Tommi Aro vei EräViikingit 4-3-johtoon ja hetkeä myöhemmin Jani Kukkola lisäsi johdon 5-3:een. SPV ei luovuttanut, vaan nousi vielä tasoihin ja jatkoajalle Jari Hankkion ja Mikko Kohosen maaleilla.

Jatkoaikaa oli pelattu vajaat kolme minuuttia, kun EräViikingit ratkaisi voiton itselleen. Ottelun sankariksi nousi 6-5-voittomaalin laukonut Miko Kailiala.

- Kaikki kunnia vastustajalle, teki tästä kovan sarjan. Tolppa sisään, tolppa ulos. Nyt meni meidän kannalta hyvin tolppa sisään ja päästään pelaamaan sitä isoa peliä, ratkaisija Kailiala myhäili.

- Meidän täytyy katsoa peiliin. Oltiin muutamassa pelissä aika isosti edellä, mutta sitten tuli sellasia välipelejä. Ja kun vastustaja on voittanut aika monta Suomen mestaruutta, ei sitä sovi aliarvioida. Olen tyytyväinen, että päästiin finaaliin.

EräViikinkien päävalmentajan Jyri Korsmanin mukaan finaalipaikan takana on pelaajien nöyrä ja taisteleva luonne.

- Koko kausi on ollut hyvin vaihteleva. Huomaa, että ollaan uusi ryhmä eikä olla vielä ihan löydetty sitä omaa juttua. Tämä ryhmä on valitettavasti valmentajan yöunien kannalta mennyt aina sieltä, missä aita on korkein. Tänään painettiin hienosti loppuun asti uskoen omaan hommaan, kertoi Korsman.

- Naureskeltiin ennen vikaa erää maalin edessä, että viime kaudella puolet oli vihollisia ja vihattiin toisiamme. Nyt on vajaa vuosi kulunut ja puhallettu yhteen hiileen. Joukkuehenki on ollut kovan työn takana, ei se itsestään synny, EräViikinkien kapteeni Tommi Aro analysoi.

Superfinaali pelataan ensi lauantaina Helsingin Areenalla. EräViikingit kohtaa hallitsevan mestarin Tampereen Classicin.

- Jatketaan samanlaista tarinaa. Tulee varmasti vaikea peli, mutta uskon, että meidän joukkue seisoo voittajana, kun viimeinen vihellys on kuultu, Korsman veikkasi.

- Työhaalarit päälle ja pitää olla rohkea. Kova nippu on vastassa, päätti kapteeni Aro.

Yle näyttää salibandyn Superfinaalit lauantaina 22.4. TV2:ssa.

Suosittelemme

Tuoreimmat