Suora

  • Taitoluistelun GP: Miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP: Jäätanssin lyhyttanssi
  • Oi maamme!: Vieläkö on?
  • Urheilua Yle Puheessa: Jalkapallokierros
  • Taitoluistelun GP: Parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun GP: Lyhytohjelmat
  • Taitoluistelun GP: Naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun GP: Naisten lyhytohjelma

Chisoran valmentaja täynnä uhoa Helenius-ottelun alla: "Stevie Wonderkin olisi nähnyt oikean voittajan"

Robert Helenius ja Derek Chisora kohtaavat odotetussa raskaan sarjan uusintaottelussa toukokuun lopussa.

nyrkkeily
Dereck Chisora ja Robert Helenius Helsingin Areenassa joulukuussa 2011.
Dereck Chisora ja Robert Helenius Helsingin Areenassa joulukuussa 2011.

Nyrkkeilijä Dereck Chisoran valmentajan Don Charlesin mukaan brittiläinen raskaansarjan iskijä ei aio jättää mitään sattuman varaan toukokuun 27. päivä Helsingin Areenassa kauan odotetussa uusintaottelussa Robert Heleniusta vastaan.

Helenius voitti Chisoran EM-titteliottelussa tuomariäänin samassa hallissa kuusi vuotta sitten, ja tuomio herätti paljon huomiota. Molemmat ottelijat olivat mielestään voittajia.

- Chisoran pitää tyrmätä Helenius välttääkseen tuomaripeli, Charles totesi Sauerland-tallin tiedotteessa.

- Stevie Wonderkin olisi nähnyt oikean voittajan edellisessä kohtaamisessa, Charles jatkoi.

Helenius itse lähtee täynnä uskoa toiseen otteluun. Hän sanoo katsoneensa ensimmäisen kohtaamisen monta kertaa ajatuksella läpi ja on vahvasti sitä mieltä, että oli oikeutetusti ottelun voittaja.

- Otin aikaisemmin nämä väärät tuomiot henkilökohtaisesti. En enää. Niitä nimittäin tapahtuu jatkuvasti nyrkkeilyssä sen kaikilla tasoilla, oli sitten kyseessä Olympialaiset tai ammattilaisten mestaruusottelut, Chisoran valmentaja Charles kommentoi.

"Heleniuksella ei itseluottamusta"

Charlesin mukaan nyrkkeilyssä pitäisi olla mahdollisuus muuttaa tuomioita jälkeenpäin, kuten esimerkiksi jalkapallossa ja tenniksessä, joissa hyödynnetään videotarkastuksia ja muuta teknologiaa.

Raskaansarjan kaksikon kohtaamisessa on panoksena WBC Silver -titteli, mutta brittivalmentajan mukaan Chisoran suurin kannustin on korjata ensimmäisen ottelun vääryys.

- Jokainen nyrkkeilijä tarvitsee kannustimen. Tässä ottelussa se on edellisen tuomion korjaaminen. Dereckin pitää toimia itse tuomarina ja valamiehistönä. Emme jätä tuomiota muiden ratkaistavaksi, Charles uhosi.

Charles kehui Heleniusta nyrkkeilijänä, mutta uskoo, ettei mies ole enää kuuden vuoden takaisessa iskussa. Sekä Chisora että hänen valmentajansa sanovat, että Helenius on menettänyt itseluottamuksensa.

- Dereck murjoi viimeiset itseluottamuksen hippuset tuolloin ulos hänestä. Olen erittäin vakuuttunut, että Dereck tyrmää hänet tällä kertaa, Charles jatkoi uhoaan.

Suosittelemme

Tuoreimmat