1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Suomalaispuolustaja heitettiin vilttiin, kun NHL:n pudotuspelit alkoivat: "Vieläkin täytyy tehdä töitä"

Markus Nutivaara on pelannut vakuuttavan tulokaskauden Columbus Blue Jacketsissa, vaikka tällä hetkellä hän seuraa joukkueensa pelejä katsomosta.

Markus Nutivaara. Kuva: AOP

Puolustaja Markus Nutivaara lähti syksyllä Columbus Blue Jacketsin harjoitusleirille sillä asenteella, että hän on oma itsensä eikä hirveästi muuta pelityyliään.

- Halusin vain mennä täysillä omalla tyylilläni. Mielestäni sen ansiosta pääsin leirin jälkeen joukkueeseen, hän arvioi.

Nutivaara tunnustaa, ettei hän syksyllä uskaltanut edes ajatella niin pitkälle ja kuvitella olevansa tilanteessa, jossa Blue Jackets pelaa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjaa hallitsevaa mestaria Pittsburgh Penguinsia vastaan.

- Olen kaiken aikaa vain yrittänyt tehdä parhaani. Pikkuhiljaa pääkoppa on päässyt mukaan siihen, että täällä pelataan. Tosin vieläkin täytyy tehdä töitä, että pysyy pelaavassa kokoonpanossa.

Nutivaara pelasi runkosarjassa 66 ottelua tehoin 2+5=7, mutta pudotuspelien alkaessa hänet otettiin pois kokoonpanosta.

Iso askel uralla

Nutivaara paljastaa, ettei hän nuorempana seurannut hirveästi NHL:ää vaan painui mieluummin pelaamaan. Taalaliigan suurin yllätys onkin ollut se, kuinka taitavia pelaajat oikeasti ovat.

- Pitkin kautta on huomannut, että on paljon taitoa, ja supertähdet ovat oikeasti todella hyviä, hän mainitsee.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen tietää, että suurelle yleisölle Nutivaara voi olla hieman tuntematon pelaaja, mutta Oulun jääkiekkoyleisölle hän on tuttu kaveri.

- Hän nousi viime vuonna maajoukkueeseen ja pelasi tosi hyvin Kärppien pudotuspeleissä loukkaantumiseen asti. Valitettavasti hän ei sitten pystynyt pelaamaan viime kevään MM-kisoissa, Kekäläinen harmittelee.

Nutivaara on Columbuksen kykyjenetsijän Josef Boumediennen löytö, jota toinen scoutti Jarkko Ruutu seurasi tarkasti vuoden 2015 varauksen jälkeen. Kekäläinen kehuu tulokkaan ottaneen urallaan ison askeleen eteenpäin viime kesänä ja pelanneen hyvän kauden.

- Hän tuli ennakkoluulottomasti harjoitusleirille. Hän ei tullut pyytelemään anteeksi vaan ottamaan paikan, Kekäläinen vahvisti, että Nutivaaran asenne pantiin seurassa merkille.