Suora

  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Kasvattajaseura nousi parrasvaloihin - "SaPKosta voimme olla ylpeitä"

Jarmo Myllys, Pekka Tirkkonen, Ville Leino, Tuukka Rask ja kymmenet muut huipputason jääkiekkoilijat ovat Savonlinnan Pallokerhon kasvatteja.

urheilu
SaPKon vaihtopenkki kuvassa
AOP

Savonlinnassa on tehty vahvaa pelaajakasvatustyötä vuosikymmenten ajan, mutta edustustasolla SaPKo on ollut pitkään poissa pääsarjojen kärkisijoilta.

Tällä kaudella seuran omat kasvatit päävalmentaja Pasi Räsänen ja valmentaja Jarmo Myllys luotsasivat perinteikkään seuran Mestiksen runkosarjan ykköseksi ja lopulta sarjan mestariksi asti.

SaPKon puheenjohtajana neljätoista vuotta toimineen Vesa Kutvosen mukaan joukkueen menestys on piristysruiske koko Savonlinnalle.

- Meiltä vietiin pois opettajankoulutus, mutta SaPKo on tärkeä asia savonlinnalaisille, ja haluamme olla jatkossakin itsenäinen seura, Kutvonen tuumii.

Menestys on näkynyt lippukassalla. Viime kaudella runkosarjassa yleisökeskiarvo oli 872 ja nousi täksi kaudeksi 1 022:een.

- Katsojien joukossa on paljon sellaisia, jotka ovat käyneet peleissä edellisen kerran 1970-luvulla. Uskon menestyksen lisäävän katsojamääriä myös ensi kaudeksi, Kutvonen kertoo.

Nousumahdollisuutta ei ole, mutta pääsarjastakin Savonlinnassa on kokemusta. SaPKo pelasi 1960- ja 1970-lukujen taitteessa neljä kautta SM-sarjassa. Sen jälkeen joukkue oli lähimpänä kansallista kärkeä vuonna 1995, jolloin SaPKo haastoi Ilveksen liigakarsinnoissa.

Tämän vuosituhannen alussa savonlinnalaisjoukkue sukelsi kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Suomi-sarjaan saakka.

Savonlinnan pelaajatehdas on jauhanut uusia jääkiekkoilijoita viime vuosiin asti, mutta Mestis-joukkueessa on ollut vain vajaa kentällinen omia kasvatteja. Pelaajat lähtevät yhä nuorempina isompiin kaupunkeihin.

- Harjoitusjäähallin rakentamisen suhteen ratkaisun pitäisi tulla lähiaikoina. Sen jälkeen juniorit saavat lisää jääaikaa, Kutvonen toivoo.

Mestiksen loppuottelupaikka oli seurahistorian ensimmäinen. SaPKo lähti kauteen nuorella joukkueella, joka jalostui menestyjäksi kauden aikana.

- Resurssit ovat rajalliset ja taloudenpidossa ei voi hullutella, Kutvonen päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat