Suora

  • Yleisurheilun Euroopan joukkuemestaruuskilpailun superliiga
  • Hulahula Suomi - Kaikkien aikojen juhannusjuhlat: Hulahula Suomi - Kaikkien aikojen juhannusjuhlat uusintana osa 2
  • Jalkapallon FIFA Confederations Cup 2017: GER - CMR
  • Jalkapallon FIFA Confederations Cup 2017: CHI - AUS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pikkuleijonien ylivoima MM-jäillä jatkuu – Kanada paperia, Vesalaiselle hattutemppu

Suomi turhautti Kanadan ja rynnisti alkulohkon päätöspelissään 6-3-voittoon. Kristian Vesalainen iski ottelussa kolme maalia.

Suomen jääkiekkomaajoukkue
Kristian Vesalainen tehtaili hattutempun Kanadaa vastaan.
Kristian Vesalainen kuritti Kanadaa kolmella maalillaan.Mikko Ahmajärvi / Yle

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisat Ylen kanavilla 13.-23. huhtikuuta. Pikkuleijonien puolivälieräottelu torstaina 20.4.

POPRAD. Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue päätti Slovakian MM-kisoissa alkulohkonsa tyylillä. Pikkuleijonat jyräsi tiistai-iltana Kanadan maalein 6-3 ja varmisti Popradin lohkon voiton. Suomi ei ole hävinnyt ennen puolivälieriä otteluakaan ja maalierokin on vakuuttava 23-10.

Pikkuleijonat karkasi Kanadalta toisessa erässä. Kristian Vesalainen jatkoi vain 30 sekunnin pelin jälkeen Urho Vaakaisen viivavedon verkkoon ja viimeisteli illan toisen osumansa. Kuusi minuuttia Vesalaisen maalista Miro Heiskanen tulitti Jesse Ylösen vahvan esityön jälkeen kiekon tarkasti takaylänurkkaan.

Suomen näyttävimmästä osumasta vastasi alivoimalla Santeri Virtanen, joka karvasi puolustuspäässä kiekon itselleen, karkasi läpiajoon ja laukoi uransa avausmaalin MM-tasolla.

Pikkuleijonien alivoima on toiminut MM-kisoissa erinomaisesti – joukkue on ollut nyt 13 kertaa alivoimalla ja päästänyt vain kaksi maalia.

Kanada nousi toisen erän lopulla Jett Woon maalilla 2-4-tilanteeseen, mutta Suomi karisti vastustajansa kintereiltään päätöserän alussa Teemu Engbergin vastahyökkäyksestä syntyneellä osumalla.

Kanada taisteli kolmannessa erässä vielä kerran kahden maalin päähän Mackenzie Entwistlen maalilla. Vesalainen viimeisteli reilu minuutti ennen päätössummeria hattutemppunsa ja loppuluvut 6-3:een.

Vesalaisen pistesaldo on neljän ottelun jälkeen 6+5=11, joka oikeuttaa pistepörssin kärkipaikkaan ennen Heiskasta (1+7) ja Joni Ikosta (4+3).

Pikkuleijonat kohtaa torstain puolivälierissä Popradissa Tshekin. Muut puolivälierät ovat USA-Sveitsi, Venäjä-Slovakia ja Kanada-Ruotsi.

Suosittelemme

Tuoreimmat