1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Mestarien liiga

Turvatoimia lisätty Madridissa Real-Bayern-peliä varten

Noin 1  800 poliisia partioi katuja Espanjan pääkaupungissa Madridissa, jossa tänä iltana pelataan jalkapallon Mestarien liigan puolivälierän toinen osaottelu Real Madridin ja saksalaisen Bayern Münchenin välillä.

Bayern Münchenin faneja Madridissa. Kuva: EPA

Ottelu on asetettu "korkea riski" -kategoriaan, mikä ei toki ole poikkeuksellista korkean tason mestariliigapeleissä. Riskiä ovat kuitenkin nostaneet viimeaikaiset tapahtumat eurooppalaisessa huippujalkapallossa: Borussia Dortmundin bussin läheiset räjähdykset ja kärhämät Madridissa viime viikolla Atletico-Leicester-ottelun alla.

- Lähes 1  800 poliisia varmistaa, että ottelu pelataan normaalisti ja turvallisuutta vahvistetaan sekä stadionilla että sen ulkopuolella. Poliisivahvuutta lisätään myös kaupungin turistialueilla, Madridin kaupunginjohto tiedotti.

Atleticon ja englantilaisen Leicesterin otteluun kaupunki oli valmistautunut noin tuhannella poliisilla, joten määrää on nyt lisätty tuntuvasti.

Suomen aikaa kello 21.45 alkavaan otteluun Santiago Bernabeu -stadionilla odotetaan noin 4  200:ta Bayern-fania. Stadionin kapasiteetti on noin 79  000.

Jalkapallon Mestarien liigan puolivälierä Real Madrid–Bayern München tiistaina TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 21.15 alkaen.