Koe uusi yle.fi

Suora

  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki
  • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki
  • Hiihtolajien MC: Hiihto N 10 km (p)
  • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Hiihto N 10 km (v) ja M 15 km (v)
  • Hiihtolajien MC: Hiihto M 15 km (p)
  • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Yhdistetyn 10 km
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn 10 km
  • He pelaavat rahasta

Iivo Niskanen ehtinyt myös KalPa-katsomoon: "Hiihtohommat vähän häiritsevät penkkiurheilua"

Iivo Niskanen ei ole vielä päässyt kunnolla lomailemaan, mutta uuden kauden harjoittelurupeama odottaa jo parin viikon päässä.

urheilu
Iivo Niskanen
Tomi Hänninen

Iivo Niskanen on saanut ottaa viime viikot rauhallisesti. Kilpailukausi on ohi ja uuteen kauteen harjoittelu ei ole vielä alkanut. Lahden MM-kisojen suomalaissankari on haluttu vieras monessakin paikassa, ja keskiviikkona hän kävi pyörähtämässä muun muassa Yle Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Niskanen Puoli Seitsemässä (siirryt toiseen palveluun)

– Ei tässä vielä ole ehtinyt ihan lomalomaa olla, mutta pari kolme viikkoa on ollut sellainen kevyempi jakso, jolloin ei ole ohjelmoitua harjoittelua. Viikolla 18 aloitetaan sitten uudestaan, Niskanen hymähti Yle Urheilun haastattelussa.

Kun harjoittelu toukokuun alkupuolella alkaa, edetään sen jälkeen nousujohteisesti heinä-elokuun ajan.

– Silloin treenataan oikeasti vuoden kovimmat määrät. Siitä se pikkuhiljaa lähtee. Ei auta jäädä laakereille lepäämään, sillä olympiatalvi tulee yllättävän äkkiä.

Ensi kaudelle miesten maajoukkueessa tilanne on hieman erilainen kuin aikaisempina vuosina, sillä maajoukkueen kokenut konkari Sami Jauhojärvi ilmoitti tiistaina lopettavansa maajoukkueuransa. Jauhojärvi saavutti Niskasen kanssa parisprintissä sekä olympiakultaa että MM-pronssia.

Vielä Lahden MM-kilpailuissa Niskanen vihjaili yrittävänsä ylipuhua Jauhojärven jatkamaan vielä yhden olympiatalven verran, mutta ei ollut tässä kuitenkaan tosissaan.

– Eihän se loppupeleissä ole minun asiani käännyttää häntä mihinkään. Hänellä on takanaan niin pitkä ura ja oli päättänyt edelliset olympialaiset kultamitaliin. Kyllä se ura on hieno päättää näinkin, Niskanen totesi.

– Huippu-urheilu kysyy kuitenkin niin paljon, että jos ei sitä kaikkea enää ole antaa, niin ei sitä kannata väkisin tehdä. Kunnioitettava päätös, ja ennen kaikkea kunnioitettava ura.

Niskanen uskoo, että Suomen hiihtojoukkueesta löytyy nuoria ja nälkäisiä hiihtäjiä Jauhojärven monoja paikkailemaan. Hän uskookin konkarin hyvissä ajoin tehdyn lopettamispäätöksen antavan lisää motivaatiota uusille tulokkaille.

Tulevien arvokisojen perinteisen hiihtotavan parisprinttiin olisi kuitenkin toisen hiihtäjän paikka avoinna.

– Toivottavasti löytyy sellainen nälkäinen kaveri siihen. Laitetaan sitten mitalit kaulaan hänelle, Niskanen naurahti.

Niskanen KalPa-matsissa (siirryt toiseen palveluun)

Vierelmästä kotoisin oleva, mutta nykyään Kuopiossa asuva Niskanen on kilpailukautensa päättymisen jälkeen ottanut rennosti ja keskittynyt välillä penkkiurheiluunkin. Hän kävi taannoin muun muassa pudottamassa aloituskiekon KalPan ottelussa ja kannustamassa joukkuetta liigafinaaleihin.

– Pari KalPan peliä olen ehtinyt käydä katsomassa. Nuo hiihtohommat vähän häiritsevät penkkiurheilua. Urheilu on kuitenkin parasta paikan päällä. Se, mitä itse sain kannustuksesta Lahdessa, niin on kiva nousta penkistä, huutaa ja heiluttaa kättä, kun maali tulee. Nautin penkkiurheilusta, kun tiedän, miltä se urheilijasta tuntuu, kun kannustetaan.

Suosittelemme

Tuoreimmat