Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Kalakukko-airways pojat lennättää – Tappara saapuu Kuopioon ilmateitse

Tappara matkaa lentäen toiseen finaaliotteluun KalPaa vastaan. Lähteekö myös joukkueen peli lentoon Kuopiossa?

urheilu
Teemu Nurmi ja Janne Keränen suorittavat omaa kamppailuaan.
Teemu Nurmi (vas.) ja Janne Keränen kamppailivat ensimmäisessä loppuottelussa tiistaina.Tomi Hänninen

Sikaosastolla turvavyöt kiinni ja tupakit sammutettuna. Tänä päivänä ei lennoilla kessu käryä mutta turvavyöt on hyvä pitää kiinni kuoppaisen ilmatien varalta. Tapparan finaalitiellä oli KalPan kokoinen kuoppa ensimmäisessä ottelussa, tänään tamperelaiset lentävät finaalin kakkososaan Niiralanmontun kaukaloon.

- Me on tehty aiempina vuosina Oulun suuntaan, se ehkä meidän päivärytmiin sopii mainiosti. Kyllä me pari tuntia siinä säästetään, aikataulullisesti se on ihan sama kuin menisi Helsinkiin, joukkueenjohtaja Petri Tuononen kertoo.

- Mulle on ihan ookoo, ei bussissakaan mitään vikaa ole. Hyvä näin, lyhenee vähän matka, hyökkääjä Teemu Nurmi kommentoi matkasuunnitelmia.

Samana vuonna kun Tappara-hyökkääjä Nurmi syntyi, kansantaiteilija Pirkka-Pekka Petelius lallatteli jo lentävänsä luokse Lellen. Ei ehkä Lellen vaan Eero Kilpeläisen luokse KalPa-maalille tapparalaisten olisi tarkoitus Kuopiossa lallatella.

Nurmen mukaan tänä iltana onnistumiseen tarvitaan jokaiselta tasonnostoa.

- Ei tässä systeemeillä kumpikaan mitään uutta tuo. Se on vain peliä ja pitää vain parantaa, jokainen yksilö kerrallaan. Nyt mennään eteenpäin, ei katsella enää taaksepäin. Se lähtee jokaisesta yksilöstä, kaikki vähän nostaa tasoaan niin se on jo iso hyppäys, Teemu Nurmi sanoo.

Pelaavan kokoonpanon lisäksi Tappara lennättää Kuopioon muutaman varamiehen. Savon matkalle koneeseen nousee myös kolmosmaalivahti Christian Heljanko.

- Heljangon lisäksi lähtee yksi hyökkääjä ja yksi puolustaja. Jos sattuu jotakin tapahtumaan ennen peliä, täältä on liian pitkä matka hälyttää sinne apua, Tuononen kertoo.

Maalivahtipeli ja ylivoima kuntoon

Petri Tuononen seuraa Tappara-aitiosta maalivahtien tekemistä tarkalla silmällä. KalPan Eero Kilpeläinen tosiaan ansaitsi kehut sarjan avauksessa, Tappara-päädyssä Hrachovina joutui antautumaan kolme kertaa KalPa-tilanteen päätteeksi.

Vaikka avaus oli tappiollinen, Tapparalla ei ainakaan ennen aamujäitä ollut suunnitelmia vaihtaa maalivahtia. Hrachovina aloittaa myös Niiralanmontussa.

- Meidän maalivahdille (avaus) oli vaikea peli, ei hirveästi tullut laukauksia. He onnistuivat niissä paikoissa, joku toinen päivä niitä nyt olisi varmaan napsittu kiinni, Tuononen kertasi Dominik Hrachovinan finaaliavausta.

- Kilpeläinen on mielettömän hyvä liikkumaan, hyvät reaktiot. Sinne täytyy maalin eteen saada hyviä tukitoimia, toimittaa kiekkoa, irtokiekkoja kuitenkin tulee. Siitä homma lähtee liikkeelle, Tuononen kuvaa.

Tappara joutuu viilaamaan erikoistilannepelaamistaan. Tiistain ottelussa oma ylivoima jäi nollille, KalPan ylivoima toimi tamperelaisia tehokkaammin tärkeillä hetkillä.

- Erikoistilannepelaaminen ratkaisi viime pelin. Niin yyveetä kuin aaveeta pitää meidän parantaa. Tasaviisikoin jos pysytään samalla tavalla kuin viimeksi niin silloin on voittoon mahdollisuus, Petri Tuononen luottaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat