Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Kiistelty fuusiojoukkue EräViikingit kasvoi yhdessä kaudessa finaalijoukkueeksi – "Pukukopissakin on ollut joskus kypärä mukana"

Viime kauden jälkeen SSV:n ja Erän fuusiosta syntynyt EräViikingit haastaa Classicin salibandyn miesten Superfinaalissa lauantaina. Merkittävässä roolissa EräViikinkien menestyksen taustalla on päävalmentaja Jyri Korsman. Korsman tunnetaan värikkäänä valmentajana, joka rauhoittuu mielellään metsän siimeksessä.

urheilu
EräViikinkien pelaajat juhlivat kuvassa
Lehtikuva

Intohimoinen, analyyttinen, värikäs ja arvostettu. Siinä termejä, joilla pelaajat ja taustajoukot kuvailevat Korsmania. Nuuksion kauniissa kevätmaisemissa päävalmentaja on tyyni ja rauhallinen. Luonnossa vaeltelu kuuluu suosikkiharrastuksiin.

- Kun tässä intohimolla painetaan arkea eteenpäin, tarvitsee välillä toista äärilaitaa. Valmentaminen on koko ajan uuden luomista ja asioiden ratkaisemista. Luovuus ei löydy, jos sille ei anna tilaa. Syke laskee samantien, kun pääsee metsään ihmettelemään, Korsman kertoo.

Kiihkeän ja poikkeuksellisen salibandykauden loppuhuipennus on käsillä.

- Kyllähän tässä on olo kuin pikkupojalla karkkikaupassa. Tämä on parasta mitä lajilla on tarjota. Viikko saa hienon päätöksen, kun lauantaina taputellaan meidän joukkueen tämän kauden tarina pakettiin. Huhu kertoo, että yleisöäkin on tulossa paikalle, Korsman fiilistelee.

Rakennusmestarin roolissa

EräViikingit syntyi viime kauden jälkeen, kun SSV ja Erä fuusioituivat. Korsman joutui hetken pohtimaan uuteen tehtävään tarttumista.

- Fuusio tuli yllätyksenä. Suurimmalla osalla ensireaktio oli negatiivinen ja aika nopeasti piti miettiä, haluaako lähteä mukaan. Itsellä se vaati yhden Lapin reissun, jolla kaikki Tapanilan Erän kamat lensivät takkaan. Mökillä tuumattiin, että ei näin hienoa mahdollisuutta ja haastetta voi jättää käyttämättä, Korsman muisteli.

Alun vaikeuksien ja haasteiden jälkeen asiat ovat sujuneet hyvin.

- On tämä ollut sellaista valmennuksen korkeakoulua, jota ei rahalla saa. Olen ollut aikamoisessa rakennusmestarin roolissa, pukukopissakin on ollut joskus kypärä mukana, naurahtaa Korsman.

- Hienoimmat hetket ovat olleet ne vaikeimmat. Kun makaa kotona suihkun lattialla ja mahaa kipristelee niin ettei pääse ylös. Kun sen jälkeen nousee ylös ja jatkaa hommia seuraavana päivänä, on tunne hieno. Czech Openissa tuli voitto ja siellä pelaajat löysivät luottamuksen toisiaan kohtaan ja olivat valmiita antamaan kaikkensa joukkueelle, Korsman kertoo.

Jyri Korsman (keskellä)
Jyri Korsman (keskellä)Salibandyliiga / Juhani Järvenpää

Intohimoinen valmentaja

Korsman on tunnettu valmentajana, joka valvoo yöt analysoiden ja pohtien joukkueensa pelitapaa ja vastustajia. Tulokset kertovat rakkaudesta lajia kohtaan.

- Työnteko ja intohimo ovat ne termit, jotka kuvaavat minua. Olen kiitollinen loistavasta valmennustiimistä ja kannatan jaettua johtajuutta, Korsman kommentoi.

- Valmennusfilosofiani lähtee ihmisen kokonaisvaltaisesta kohtaamisesta. Jokaista pelaajaa pitää lähestyä eri tavalla ja löytää se juttu, joka saa pelaajan liekin syttymään. Ihmisten kanssa yhdessä tekemisestä valmentaminen pitkälle koostuu.

Classic haastettavissa

Superfinaalissa EräViikingit kohtaa hallitsevan mestarin Tampereen Classicin. Jo finaalipaikka on uudelle joukkueelle hyvä saavutus.

- Ollaan alusta asti puhuttu mahdollisuudesta päästä Superfinaaliin. Kaikilla on ollut fiilis, että näinkin nopeasti kasatulla hommalla olisi mahdollisuuksia. Toive ja usko on ollut olemassa, mutta ei niitä oikein ääneen ole uskaltanut sanoa, Korsman toteaa.

- Tänä vuonna yhden finaalin systeemi sopii meille hyvin. Classic on erittäin kova joukkue, jonka voittaminen neljässä pelissä olisi kenelle tahansa iso haaste. Mielellämme lähdemme yhteen peliin haastamaan heidät. Kun astelen viimeisenä pukukopista lauantaina, on tavoitteena tehdä pelistä sellainen, että saamme ansaitsemamme päätöksen tälle tarinalle.

Salibandyn Superfinaalit TV2:ssa kello 12.45 Classic - SB-Pro ja kello 16.30 EräViikingit - Classic.

Suosittelemme

Tuoreimmat