Koe uusi yle.fi

Suora

  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki
  • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki
  • Hiihtolajien MC: Hiihto N 10 km (p)
  • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Hiihto N 10 km (v) ja M 15 km (v)
  • Hiihtolajien MC: Hiihto M 15 km (p)
  • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Yhdistetyn 10 km
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn 10 km
  • He pelaavat rahasta

Jauhojärvi miettii työtarjouksia kesän yli – "Jos lyömätön tarjous tulee, pitää siihen tarttua"

Sami Jauhojärven nimikirjoitus oli haluttua tavaraa, kun Hollolan kunta järjesti mitalikahvit Lahden MM-kisoissa mitalit saaneille Jauhojärvelle ja Aino-Kaisa Saariselle.

hiihto
Sami Jauhojärvi tapasi hollalaisia Hollolan kunnan tilaisuudessa.
Sami Jauhojärvi tapasi hollalaisia Hollolan kunnan tilaisuudessa.Lehtikuva

Sami Jauhojärvi ilmoitti tiistaina lopettavansa kansainvälisen hiihtouransa. Tätä oli uumoiltu jo jonkin aikaa, mutta tuolloin siitä tuli virallista. Jauhojärvi vakuutti jo aikaisemmin, ettei hän jätä hiihtämistä, sillä hän on valmis auttamaan seuraansa Vuokatti Ski Team Kainuuta viestikilpailuissa.

– Kyllähän hiihtäminen on ollut intohimo pienestä pitäen. Ainakin lenkillä tulee käytyä. Ja pohjoisesta kun tulin tänne etelään, niin katselin, että vielä täälläkin olisi mahdollista käydä hiihtämässä Lahden urheilukeskuksessa, Hollolan kirjastossa mitalikakkua nautiskellut Jauhojärvi totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Pari vuotta sitten hollolalaistunut Jauhojärvi on nyt uuden edessä, sillä hänen pitäisi löytää seuraavaksi töitä. Hän uskoo, että parinkymmenen vuoden urheilijatausta auttaa myös tavallisessa työssä, sillä Jauhojärvi osaa asettaa tavoitteita ja lähteä myös tavoittelemaan omia päämääriä.

– Kontaktiverkosto on aika laaja tämän pitkän uran myötä. Tämä koulutustausta, kun olen ylioppilas, rajaa jonkin verran mahdollisuuksia, mutta työtarjouksia on tullut jo useampia. Lopetuspäätösilmoituksen jälkeen niitä on tullut vielä muutamia lisää, Jauhojärvi kertoi.

– Tarkoituksena olisi ainakin nämä kesäkuukaudet olla lomalla ja elokuussa pikkuhiljaa alkaa mietiskellä työkuvioita. Toki jos oikein lyömätön tarjous tulee ennen sitä, pitää siihen tarttua.

Jauhojärvi saavutti pitkän uransa aikana olympiakultaa, maailmanmestaruusmitaleita ja kymmenittäin Suomen mestaruusmitaleita. Yksikään näistä ei hänen mielestään kuitenkaan nouse toisen yläpuolelle ainakaan muistoissa.

– Sellaista yksittäistä parasta hiihtomuistoa minulla ei ole. Lähinnä mikä tulee mieleen, on se apu, mitä olen ihmisiltä saanut vuosien varrella. Se on lämpimänä mielessä.

Jauhojärvi jättää kansainväliset hiihtoladut iloisin mielin jätän ja siirtää vastuun nuoremmille, sillä hänen mielestään joukkueessa on tapahtunut parin viime kauden aikana selvä tason nosto.

– Kuten olen sanonut: en ole korvaamaton. Kyllä sieltä manttelinperijä aika nopeasti löytyy, hän vakuutti.

Suosittelemme

Tuoreimmat