Suora

  • Urheiluilta: Puhetta liikunta- ja urheilututkimuksesta
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Espoo Unitedin koristupla jäi sinettiä vaille

Espoo United oli katkon paikassa naisten SM-koriksen mestaruudesta, mutta runkosarjan voittanut Hyvinkään Ponteva oli erittäin vahva ja heitti taululle lukemat 72-50 (31-27).

koripallo
Espoo Unitedin Ellen Nurmi ja Minna Mali yrittivät pysäyttää Hyvinkään Ponnistuksen Anni Jämsää kolmannessa loppuottelussa.
Espoo Unitedin Ellen Nurmi ja Minna Mali yrittivät pysäyttää Hyvinkään Ponnistuksen Anni Jämsää kolmannessa loppuottelussa.Lehtikuva

Espoo johtaa naisten finaalisarjaa voitoin 2-1. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Mestaruus on katkolla seuraavan kerran ensi maanantaina Tapiolan urheiluhallissa.

Espoo Unitedin miehet nousivat jo Korisliigaan, joten historiansa ensimmäistä kautta vetävä United on lähellä tietynlaista tuplaa.

- Miesten nousu oli iso asia. Peli kerrallaan tässä mennään, mutta olisihan mestaruus omalla tavallaan tupla. Naisten osalta on ollut loukkaantumisia ja muitakin muutoksia, sanoi helmikuussa Espoon koriksen urheilutoimenjohtajana aloittanut Reetta Piipari.

Piipari pelasi joukkueessa 19 peliä, mutta loukkaantuminen päätti kauden.

- Olin jalan leikkauksessa. Minulla on nyt fokus pelkästään taustatöissä. Tämä on ollut hieno kausi uudelle seuralle. Me naiset ainoana enää pelataan, Piipari sanoi.

- Kaikki on ollut uutta ja muutenkin uudet kujeet. Minun ajatukseni ovat jatkossa enemmän työpuolella, Piipari sanoi.

Valmentaja Kimmo Kujansivu ei pitkään harmitellut torstain tappiota.

- Heitto ei vaan pudonnut. Teimme aivan liian paljon menetyksiä. Meillä on paljon parannettavaa seuraavaan matsiin. Tällä pelillä ei edes ansaitse voittaa, Kujansivu sanoi.

- Miesten nousu oli tavattoman hieno juttu muutaman vuoden tauon jälkeen. Käy tässä finaalisarjassa miten tahansa, tämä on ollut Espoolle urheilullisesti oikein menestyksekäs kausi. Omalta kohdaltani on ollut makeata valmentaa, kun puitteet ovat kunnossa ja on saanut keskittyä valmentamiseen, Kujansivu jatkoi.

Myös Unitedin jääkiekolle kausi oli onnistunut.

Espoon kapteeni Dionne Poundsin mielestä joukkueen puolustus oli tarpeeksi hyvää voittamiseen.

- Olemme jo voittaneet kaksi kertaa omalla konseptilla. Sen takia meidän ei tarvitse muuttaa asioita maanantaiksi, Pounds vakuutti.

Suosittelemme

Tuoreimmat