Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hallitsevan mestarin Dickenin juhlat jatkumassa SM-finaaleissa, HIFK liikaa Hillin heittojen varassa

HIFK hakee hyvitystä avaustappiolleen Ylen tv-ottelussa, Dicken johtaa käsipallon naisten SM-finaalisarjaa voitoin 1-0.

urheilu
Dicken juhlii naisten käsipallon Suomen mestaruutta.
Lehtikuva

Dickenin valtakausi on jatkunut käsipallon naisten SM-sarjassa keväästä 2015.

Dicken näytti ylivoimansa jo joulukuussa murskaamalla Suomen cupin finaalissa Siuntion maalein 27-13.

SM-finaalisarjan avauspelissä Dicken kaatoi kotikentällään Pirkkolassa HIFK:n 24-17, joten joukkue otti askeleen kohti kolmatta peräkkäistä mestaruutta.

Finaalisarjan toinen osaottelu on IFK:lle elintärkeä. Kotiottelu Helsingin Urheilutalon kapealla kentällä antaa joukkueelle pienoisen edun, etenkin kun maalivahti Alexandra Olsson pelaa loistokautta.

Olsson venyi avausottelussa 20 torjuntaan ja pohjusti IFK:n kiriä toisella jaksolla.

- Olssonin sijoittuminen maalilla ja peliluku on yllättävän hyvää. Kun tekniikka on kohdillaan, niin hänellä on 10 vuotta aikaa kehittyä aivan huippumaalivahdiksi, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen hehkutti.

IFK:n hyökkäyspeli ei kuitenkaan vakuuttanut avausottelussa. Johanna Hilli tykitti yhdeksän maalia, kapteeni Linda Cainberg neljä, Kathlen Ax oikealta laidalta kolme ja Petra Friman viivalta yhden, mutta muuten oli hiljaista.

- Ida Väyrysen sihti oli täysin kateissa. En jaksa uskoa, että hänelle tulee toinen yhtä vaikea päivä, mutta jos heittojen pitää olla mahdollisimman kovia ja suuntautua mahdollisimman kulmaan, niin ohiheittoja tulee väkisinkin, Salminen painotti.

Lopuista huolehti Dickenin maalivahti Sonja Koskinen, joka on hallinnut maalivahtien osastoa läpi kauden. Koskinen sortuu harvoin haparointeihin, joten IFK:n pitää keksiä uusin temppuja Dickenin puolustusmuurin repimiseen.

Dickenin puolustus tarjoaa hieman tasoitusta, sillä maajoukkuepelaaja Martina Genberg loukkaantui avausottelussa. Polvivamma pitää hänet sivussa.

- Se on Dickenille iso menetys. Genberg on hyvä puolustaja ja hän osaa myös hyökätä. Mitä pidemmälle sarja etenee, niin sitä suurempi vaikutus, Salminen muistutti.

Käsipallon naisten SM-sarjan toinen finaaliottelu HIFK-Dicken TV2 klo 15-16.30.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat