Yhden pelin yllätys - nämä asiat korostuvat salibandyn Superfinaalissa

Ylen asiantuntija Juha Jäntti listasi salibandyn Superfinaalin ratkaisutekijät.

Juha Jäntin mukaan mm. Miko Kailialan onnistuminen Superfinaalissa on yksi ratkaisevistä seikoista. Kuva: Lehtikuva

Salibandykausi huipentuu toista kertaa pelattavaan Superfinaaliin, jossa mestaruus ratkaistaan yhdellä finaaliottelulla. Ylen asiantuntija Juha Jäntti listasi Superfinaalin ratkaisutekijät.

NAISTEN SUPERFINAALI CLASSIC- SB-PRO

1. Yhden pelin yllätys

Classic on ollut voittamaton tällä kaudella, mutta SB-Pron mahdollisuus piilee Superfinaalissa. Jos SB-Pro pääsee ottelussa kuskin paikalle ja laittaa Classicin epämukavuusalueelle, niin löytyykö Classicista siinä tilanteessa riittävästi latausta? He pääsivät runkosarjassa ja pudotuspeleissäkin vielä aika helpolla.

2. Sisäinen johtajuus joukkueessa

SB-Pron Elina Kujala on voittajatyyppi, joka on tottunut esimerkillään johtamaan joukkuetta. Hänen merkityksensä joukkueelle on ratkaisevassa roolissa. Classicilta vastaava pelaaja on Nina Rantala, joka nousee usein esiin pelin taitekohdissa ja ottaa vastuuta pelistä.

3. Classicin rutiinitaso

Classicin rutiinitaso on todella kovalla tasolla. Päävalmentaja Saarisen sairastuminen saattaa kääntyä voimavaraksi. Tunne tulee olemaan pelissä vahvasti mukana ja tällaiset ikävät asiat voivat sytyttää joukkuetta vieläkin parempaan liitoon.

MIESTEN SUPERFINAALI CLASSIC- ERÄVIIKINGIT

1. Pelaajamateriaali

Pakkiosasto on Classicilla aavistuksen taitavampi ja kahdessa ensimmäisessä kentässä kaikki pystyvät osallistumaan hyökkäyspelaamiseen. Tommi Rosendahlin pelikielto vastaavasti on iso menetys EräViikingeille.  Sanoisin, että ennakkoasetelma povaa Classicille 1-2 maalin voittoa.

**2. EräViikinkien profiilipelaajien onnistuminen **

EräViikinkien voitto vaatii venymistä heidän profiilipelaajiltaan, kuten Tommi Aro, Jani Kukkola, Miko Kailiala. Nämä pelaajat ovat kuitenkin voittajatyyppejä ja he pystyvät nousemaan vaaditulle tasolle. Mika Moilanen ja Tero Tiitu ovat myös pelaajia, joita joukkue ehdottomasti tarvitsee, mikäli mielii haastaa Classicin.

**3. Joukkueen valmistaminen isoon otteluun **

Classicin valmentaja Petteri Nykky on erittäin hyvä valmistamaan joukkueensa yhteen yksittäiseen otteluun. Hänellä on siitä paljon kokemusta maajoukkueesta. Tilanteesta tekee kuitenkin haastavan pitkä ottelutauko ja nyt vaaditaan joukkueen henkisen vireen säätämisen taitoa. EräViikinkien Jyri Korsman on nuori valmentaja, mutta osoittanut jo kyntensä. Valmennuspuolella vaaka kallistuu silti aavistuksen Classicin suuntaan.

Salibandyn Superfinaalit TV2:ssa kello 12.45 Classic - SB-Pro ja kello 16.30 EräViikingit - Classic.