Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Ylivoimainen pistetykki liikuttui Suomen mestaruudesta: ”Meillä on ollut aika rankkaa”

Classicin kapteeni Nina Rantala kertoi Suomen mestaruuden olleen ihana palkinto rankan kauden jälkeen. Joukkueen valmentajalla todettiin tällä kaudella syöpä.

urheilu
Classic, Salibandyn naisten Suomen mestari vuonna 2017.
Classic, Salibandyn naisten Suomen mestari vuonna 2017.AOP

Classicin ykköstähti Nina Rantala oli liikuttunut, kun Suomen mestaruus oli ratkennut naisten superfinaalissa Helsingin Areenassa. Classic kaatoi finaalissa nurmijärveläisen SB-Pron 5–2. Viime vuoden hopeasijan jälkeen Classic palasi mestariksi. Mitaliputki on jo kymmenen vuoden mittainen.

Tällä kaudella joukkue voitti kaikki 29 otteluaan. Silti kausi ei ollut helpoin. Joukkueen valmentaja Katriina Saarinen sairastui syöpään.

– Aivan sanoin kuvaamaton olo. Meillä on ollut aika rankkaa. Tämä oli ihana palkinto meille, Rantala kyynelehti.

Ottelun jälkeen kapteeni Rantala ja valmenusjohto halasivatkin tunteikkaasti.

– Hyvä Dino. Me tehtiin se, kertoi Rantala kohtaamisessa vaihdetuista sanoista.

Finaaliottelussakaan Classic ei päässyt helpolla. SB-Pro pysyi mukana pelissä puoliväliin saakka, kunnes Classic karkasi omille teilleen.

– Vähän oli jännitystä, mutta koko ajan parannettiin. Pystyimme nostamaan rimaa. Olen ylpeä ihan jokaisesta, Rantala kiitti.

Rantala nosti hurjan tappiottoman kauden selitykseksi kovan työnteon.

– Kun harjoittelee hyvin, niin se siirtyy peleihin. Meillä on tosi sisukas nippu. Meillä oli paljon loukkaantumisia. Osa pelasi puolikuntoisena. Mutta se ei haitannut. Jätimme kaiken kentälle, Rantala totesi.

Rantala oli sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä koko sarjan kovin pisteidentekijä. Runkosarjassa rikkoontui uusi liigaennätys tehopisteillä 44+40=84. Pudotuspeleissä 28-vuotias hyökkääjä kokosi tehot 9+9.

– Kyllä tämä joukkue siivittää tähän vireeseen. Omassa kentässä on niin helppo pelata. Ilman heitä en olisi tehnyt yhtään pistettä, Rantala muistutti.

Suosittelemme

Tuoreimmat