Koe uusi yle.fi

Suora

  • Hiihtolajien MC: Sprinttihiihdot
  • Urheilua Yle Puheessa: Hiihtolajien MC: Sprinttihiihdot

Tapola suitsutti ratkaisijaansa: "Suuntaa näyttäviä pelaajia tarvitaan"

Jussi Tapola huokui tyytyväisyyttä Tapparan kavennettua ottelusarjan 1-2:een KalPaa vastaan.

Jääkiekon SM-liiga
Jussi Tapola
Jussi Tapola.Tomi Hänninen

TAMPERE. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola huokui tyytyväisyyttä tamperelaisten kaadettua KalPan kolmannessa finaalissa 2-1-lukemin.

- Täysi Hakametsä lauantai-iltana ja oli kaksi erittäin hyvää jääkiekkoa pelaavaa joukkuetta. Varmasti löytyy tuosta hienouksia, sekä kamppailua että jääkiekkoa. Molemmat joukkueet pystyivät esittämään parastaan, Tapola sanoi ottelun jälkeen.

Erityisen tyytyväinen Tapola oli lauantain ottelun ratkaisseen Otso Rantakarin suorituksesta. Puolustajan voittomaali oli komea soolosuoritus oman maalin takaa KalPa-maalille asti.

- Suuntaa näyttäviä pelaajia tarvitaan, heitä jotka haluavat ratkaista. Hän teki sen. Ne ovat niitä askeleita, joita joukkueen kanssa pitää ottaa. Että nousee sellaisia pelaajia esiin, jotka tekevät meille sen maalin marginaalin.

Tapola myönsi, että Tappara oli välillä ongelmissa KalPan kanssa, joka painoi toisessa ja kolmannessa erässä kovaa vauhtia päälle. KalPa oli ennen loppuhetkien kahta tyhmää jäähyä lähempänä voittoa, mutta Tappara ratkaisi saamastaan paikasta.

- Toki puolustimme hyvin ja saimme vastaiskuja, mutta kieltämättä meillä on kova joukkue vastassa. Kun he saavat otetta, he ovat äärimmäisen vahvoja.

- On tärkeää, että itse pystyy sietämään sitä ja ei rupea hajottamaan omaa peliään. Että luonne säilyy silloinkin, kun vastustaja on vahva. Ja on valmis iskemään ratkaisevan maalin.

Neljäs finaali KalPa-Tappara maanantaina kello 18.30 Kuopiossa. Yle Puheen suora lähetys kello 17.40 alkaen.

Suosittelemme

Tuoreimmat