Koe uusi yle.fi

Saako KalPa sakkoja päävalmentajan rajusta tuomarikritiikistä? Liiga-pomo: ”Asiat ovat tutkinnassa”

KalPan päävalmentajan Pekka Virran avautumisesta saattaa tulla rangaistus seuralle.

Jääkiekon SM-liiga
Pekka Virta.
Pekka Virta.Tomi Hänninen

KalPan päävalmentajan Pekka Virran kommentit tuomaritoiminnasta kolmannessa finaalissa ovat Liigan tutkinnassa. Asian vahvisti Yle Urheilulle Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä. Järvelän mukaan erotuomarijohtaja Jyri Rönn on asian päällä.

– Jos on jotain huomautettavaa, niin sitten täytyy huomauttaa, Järvelä totesi Yle Urheilulle

Mahdollista rangaistusta ei tulisi itse päävalmentaja Virralle, vaan KalPalle. Rangaistus voi olla huomautus tai sakkoja.

– Ei ole päivän tai tunnin päälle tämä asia, Järvelä totesi.

Sääntöjen mukaan mahdollinen rangaistus on annettava kuitenkin ennen huomista maanantain neljättä loppuottelua.

Virta avautui tuomaritoiminnasta KalPan 1–2 tappioon päättyneen kolmannen loppuottelun jälkeen. Tappara kavensi voitolla ottelusarjan myös lukemiin 1–2. Virta syytti toisella päätuomarilla Teemu Salmisella olevan jotain henkilökohtaista häntä vastaan.

– Salminen toimii aina näin, että kun hän on töpännyt, hän tulee aina ilmoittamaan että pidä nokkasi tukossa. Ei heitä saisi arvostella, mutta se on surkea tyyli. Surkeata, törkeätä ja se on sama äijä aina, Virta vuodatti ottelun jälkeen.

Erotuomarijohtaja Rönn tyrmäsi Virran väitteet ottelun jälkeen. Erityisen kuumana Virta kävi tilanteesta, jossa Tapparan Otso Rantakari taklasi KalPan Alexander Ruuttua polvella. Virran mukaan Ruutun kausi on ohi. Taklaus eteni päävideotuomarin tutkittavaksi. Siitä ei kuitenkaan tullut jatkotoimenpiteitä. Lue lisää täältä.

Päivitetty kello 13.20. Rantakari ei saanut taklauksestaan rangaistusta

Suosittelemme

Tuoreimmat