1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Frankfurtissa isot bileet trillerivälierän jälkeen – parhaaksi valittu sankari-Hradecky: ”Otan oluen”

Eintracht Frankfurtin Lukas Hradecky oli joukkueensa sankari, kun Frankfurt eteni rangaistuspotkukilpailun jälkeen Saksan Cupin loppuotteluun. Hradecky ei ollut nähnyt vastaavaa rangaistuspotkukilpailua muualla kuin tv:ssä.

Lukas Hradecky ja Taleb Tawatha, Frankfurtin avausmaalintekijä (oik.) Kuva: EPA

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky oli Frankfurtissa juhlittu sankari tiistai-illan urotekojen jälkeen. Hän varmisti torjunnoillaan joukkueensa Eintracht Frankfurtin pääsyn Saksan Cupin finaaliin.

Välierä Borussia Mönchengladbachia vastaaan eteni 1-1 –tilanteesta rangaistuspotkukilpailuun, jossa Frankfurt oli vahvempi 7–6.

– Olen todella ylpeä, Hradecky hehkutti Hessenschaun sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Rangaistuspotkukilpailussa molempien joukkueiden kuusi ensimmäistä laukojaa onnistuivat. Sen jälkeen Hradeckyn ja Mönchengladbach-kollega Yann Sommer torjuivat kumpikin. Kahdeksannessa parissa nähtiin ottelun ratkaisu.

Hradecky venyi Mönchengladbachin Djibril Sowin laukauksen eteen. Sen jälkeen Branimir Hrgota onnistui omassa yrityksessään. Villit juhlat saivat alkaa.

– Olen todella onnellinen. Olen nähnyt vastaavia rankkarikisoja vain tv:ssä toistaiseksi, Hradecky iloitsi.

Eintracht Frankfurtille jo finaalipaikka oli suuri saavutus. Valmentaja Nico Kovac kuvaili, että koko kaupunki juhlii ottelun tulosta. Hradeckyllekin pelin jälkeisten juhlien suunnitelmat olivat tiedossa.

– Otan varmasti oluen. Näin voi tehdä, vaikka on ammattijalkapalloilija. Yhdelle pitää olla tilaa nauttia, Hradecky sanaili (siirryt toiseen palveluun).

Vastustaja toukokuun lopulla Berliinissä pelattavaan finaaliin selviää tänään keskiviikkona, kun toisessa välierässä kohtaavat suurseurat Bayern München ja Borussia Dortmund.

– Ihan sama, onko se Bayern tai Dortmund. Minulle ei ole väliä. Voimme voittaa kummatkin, ottelun parhaaksi valittu Hradecky totesi itsevarmasti.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös:

Näin Hradecky loisti Saksan Cupissa – katso finaalipaikan ratkaisseet rankkaritorjunnat!

Uskomaton Lukas Hradecky! – torjui joukkueensa Saksan Cupin finaaliin