Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomelle kaksi mitalia cheerleadingissä – MM-kulta jäi haaveeksi

Suomi nappasi kaksi mitalia cheerleadingin MM-kilpailussa Orlandon Floridassa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Naisten joukkue otti MM-hopeaa ja sekajoukkue MM-pronssia.

cheerleading
Suomen cheerleadingmaajoukkue
Tero Wester/Suomen Cheerleadingliitto

Suomen cheerleading-joukkueet menestyivät hyvin Floridassa järjestetyissä MM-kilpailuissa. Suomelta osallistui kilpailuihin kuusi joukkuetta, jotka ottivat kisoissa neljä MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin. Kaikki aikuisten joukkueet selviytyivät finaaleihin, ja viime yönä naisten cheerjoukkue saavutti hopeaa, sekajoukkue pronssia ja tanssijoukkue viidennen sijan. Junioreissa Suomi oli kaikissa sarjoissa toinen.

Naisten cheerkilpailussa Suomi tavoitteli maailmanmestaruutta, sillä se oli viime vuonna sijoittunut hopealle. MM-kulta jäi kuitenkin haaveeksi, sillä Suomi sijoittui jälleen hopealle pistein 716. Mestaruus meni kotiyleisönsä edessä esiintyneelle Yhdysvalloille pistein 738. Kanada sai pronssia pistein 655.

Sekajoukkueiden kilpailussa Suomelle irtosi pronssi pistein 675,5. MM-kulta meni tässäkin kilpailussa Yhdysvalloille pistein 729,5 ja hopealle ylsi Taiwan pistein 710. Suomi oli myös viime vuonna kolmas sekajoukkueiden MM-kilpailussa ja pronssimitali oli joukkueelle jo kaiken kaikkiaan neljäs.

– Taistelu naisten sarjan maailmanmestaruudesta oli äärimmäisen kova. Suomi lähti finaaliin kärkipaikalta ja teki myös tänään upean suorituksen. Suomi on edelleen yksi ainoista maista, joka pystyy haastamaan tässä sarjassa Yhdysvallat. Kaiken kaikkiaan suomalaisjoukkueiden menestys on näissä MM-kisoissa ollut huikea, totesi Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo liiton tiedotteessa.

Lähteet: STT, Suomen Cheerleadingliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat